marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Sejem Alpe-Adria, turizem in prosti čas

Pošlji prijatelju

ženska leži v trevi, v ozadju jezero in hribiFotolia

Že razmišljate o tem, kje boste letos preživeli dopust? Konec januarja je na Gospodarskem razstavišču že tradicionalno rezerviran za turizem. Po 30–letnem razvoju tovrstne sejemske prireditve se od 27. do 30. januarja predstavlja razširjeni sejem Alpe–Adria: Turizem in prosti čas. Kot pove že samo ime prireditve, obsega poleg oddaljenejših tujih destinacij turistično ponudbo regije Alpe–Jadran, v vsebinskem pogledu pa je zasnovan po meri obiskovalca oziroma po turističnih produktih. Hkrati poteka Salon plovil kot prva tovrstna prireditev v koledarskem letu, na kateri se predstavljajo plovila do deset metrov dolžine, dodatna navtična oprema in storitve.

Letos se na 9.000 kvadratnih metrih razstavnih površin predstavlja 332 ponudnikov turističnih storitev in 20 navtičnih podjetij. Iz območja Alpe–Jadran sodelujejo regije Italije (Furlanija, Julijska Krajina, Lombardija), Madžarske (Vas), Hrvaške in Slovenije, od tujih destinacij pa države nekdanje Jugoslavije, Turčija in Španija. Med slovenskimi razstavljavci je mogoče najti vse pomembne protagoniste v turizmu, od Slovenske turistične organizacije,Turistične zveze Slovenije kot partnerjev sejma do Turizma Ljubljana ter raznih lokalnih društev, ki bodo poskrbela za to, da bo na sejmu živo, pestro, zeleno, okusno in zabavno.

Ogledati si je mogoče razstavo dobitnikov priznanj Sejalec in Snovalec od leta 2004 do 2010, ki je pregled priznanj za ustvarjalne in inovativne dosežke v turizmu za večjo prepoznavnost turistične ponudbe Slovenije. Veliko pozornosti bo vzbudila tudi razstava Poslikajmo Slovenijo, ki je tokrat obeležila 20-letnico slovenske državnosti. V vlogi regije partnerice se letos na sejmu predstavljajo Dolenjska, Bela Krajina in Kočevsko-Ribniška. Kot je razvidno iz programa, sejem združuje manjše, lokalne in velike akterje, marsikdo izmed njih bo na sejmu izkoristil priložnost za promocijo svoje last in first minute ponudbe.

Slovesna otvoritev sejma je 27. januarja ob 12.00 uri, po njej je voden ogled in sprejem na razstavnem prostoru Dolenjske, Bele Krajine in Kočevsko-Ribniške kot regije partnerice sejma.

SEJEM JE ODPRT: od 27. do 29. januarja 2011 (10.00 –19.00), 30. januarja 2011 (10.00–17.00).

Vstopnina:

• 5,00 €: redna vstopnica (odrasli)

• 3,00 €: vstopnica s popustom (otroci od 7. do 16. leta, dijaki, študenti, upokojenci, turistični vodniki z veljavno licenco ter izkaznico

• brezplačno: otroci do 7. leta starosti in invalidi na vozičkih ter njihov spremljevalec.

Vsak obiskovalec ob nakupu vstopnice prejme sejemski katalog - revijo Oddih.