marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Marmelina v LEGOLANDU III: Vse nekaj stane, a kaj se splača?

Pošlji prijatelju

Legoland Deutschland se na prvi pogled zdi velik - sploh ob številnih možnostih za zabavo, ki jih ponuja - vendar pa, potem ko ste v njem nekaj ur, postane povsem obvladljiv. Mnogi obiskovalci, ki pridejo le na enodnevni obisk, si ob koncu dneva zaželijo, da bi lahko ostali še vsaj en dan. Vstopnice, še posebej tiste za enodnevni obisk niso ravno poceni, zato je ob načrtovanju obiska smiselno preveriti še druge možnosti.

Vstopnice

Cene enodnevnih vstopnic se gibljejo od 31 € do 45 € - odvisno od tega, v katerem delu sezone načrtujete obisk. Otroci do 3 leta starosti imajo vstop v park brezplačen, otroci od 3 do 11 leta pa praviloma 5 € manj kot odrasla oseba. Na voljo je še možnost nakupa družinske vstopnice za štiri ali pet oseb. V kolikor ne veste datuma obiska ali bi obisk Legolanda radi nekomu podarili, vas bodo vstopnice, ki jih lahko kupite na spletni strani, brez datuma prišle par evrov več. Tudi sicer je nakup na njihovi spletni strani priporočljiv, saj se s tem izognete čakanju na blagajni ob prihodu v park.

Podobno velja tudi za plačilo parkirnine, ki vas bo stala 6 €/dan; imetnikom letnih vstopnic pa tudi tu ponujajo določene popuste.

Izkušnje naših dosedanjih štirih obiskov v Legolandu govorijo v prid, da z večdnevnim obiskom za svoj denar dobite več.

Zelo privlačna in preizkušena je možnost spletne rezervacije celotnega paketa - vstopnic in parkirnine za dva dneva in nastanitve v samem parku ali enem izmed Legolandovih partnerskih prenočišč. V kolikor rezervirate nekaj tednov vnaprej, boste brez posebnih težav našli ponudbo, ki je ugodnejša, kot pa bi bil znesek zgolj za vstopnice, brez prenočišča.

Seveda bo končni znesek dražji, kot če bi Legoland obiskali samo za en dan, a vam bodo otroci gotovo hvaležni za takšno "dvojno" zabavo.

Enodnevno vstopnico lahko ob koncu dneva podaljšate v letno, ki velja od dneva nakupa, pa do istega dne naslednje leto. Slednje vas bo stalo manj, kot pa strošek dveh enodnevnih vstopnic, v kolikor pa že imate letno vstopnico in to podaljšujete še za eno leto, bo strošek še nekoliko nižji.

Posebna ugodnost je na voljo za kupce že omenjenih paketov s prenočiščem, saj boste do letne vstopnice prišli že za približno tretjino cene dnevne vstopnice. V kolikor nameravate Legoland obiskati tudi naslednje leto, vas bo takrat čakal samo še strošek nastanitve, v primeru enodnevnega obiska pa tudi to ne.

Obiskovalcem je na voljo tudi t.i. Express Pass, s katerim skrajšate čakanje v vrsti na posamezno vožnjo. Strošek zanj se giblje od 20 € do 60 € na osebo, odvisno koliko si želite skrajšati čas čakanja. Ob nakupu prejmete elektronsko napravo, s katero celoten dan obiska rezervirate želene vožnje. Sistem vam ponudi izbiro točne ure vožnje in vas virtualno postavi v čakalno vrsto. Ob določeni uri tako pridete na vrsto mimo ostalih čakajočih, vmesni čas pa lahko izkoristite drugje.

Nastanitev

V Legolandu so v zadnjih letih precej povečali možnosti nastanitve, saj so zgradili lastno počitniško naselje; še vedno pa veliko obiskovalcev izbere katerega izmed partnerskih prenočišč v okoliških krajih. Slednje lahko rezervirate individualno ali v sklopu že omenjenih paketov, ki so na voljo na spletni strani Legolanda.

Počitniško naselje ponuja več možnosti: hotelsko nastanitev v gradovih "Dragon", "Knight" ali "King", tematsko opremljene koče, kampiranje v sodih ali klasično kampiranje s šotorom, avtodomom ali prikolico. V prihodnjem letu pa načrtujejo odprtje novega hotela "Pirate Island". Po pričakovanju je hotelska namestitev najdražja, prav tako ni poceni t.i. glamping v velikih sodih. So pa v počitniški vasi tudi restavracije in možnost dodatne zabave za tiste, ki jim po celem dnevu v parku ostane še kaj energije.

Precej ugodnejša, a manj glamurozna, je namestitev v enem izmed Legolandovi partnerskih hotelov ali penzionov, ki ponujajo nočitev z zajtrkom. V kolikor je vaš glavni namen celodnevna zabava v parku od prej omenjenih tematsko opremljenih sob v počitniški vasi ne boste imeli veliko, saj bo ob zaprtju parka čas samo še za večerjo in spanje. V tem primeru je nastanitev v okolici parka povsem solidna odločitev. Veliko možnosti ponuja Legolandu najbližji Günzburg, ki ima tudi lepo staro mestno jedro in kar nekaj restavracij. Tudi sicer je smiselno ob rezervaciji prenočišča preveriti, ne samo koliko so oddaljeni od parka, temveč tudi kako je s tamkajšnjo gostinsko ponudbo, saj boste zlasti v poletnih mesecih, ko se park zapira ob 20.00, do prenočišča lahko prišli dokaj pozno in ne bo veliko časa za iskanje restavracije, kjer bi še kaj lahko prigriznili.

Hrana in drugo

Sam zabaviščni park ima lastno gostinsko ponudbo v vsakem izmed devetih tematskih sklopov. Cene se gibljejo v razumnih mejah, možnosti pa je kar nekaj, tako da lahko najdete zase najbolj optimalno izbiro kako čez dan nahraniti lačna otroška usta. Naše izkušnje govorijo o tem, da se otrokom čez dan preveč dogaja, da bi mislili na hrano, tako da je največkrat dovolj, da le nekaj malega prigriznejo.

Legoland ponuja tudi t.i. gostinske vstopnice, ki ob naročilu prek spleta stanejo od 55 € do 69 €, in so namenjene štiričlanskim družinam.

Vsekakor pa se lahko odločite, da hrano in pijačo prinesete s seboj in pomalicate na eni izmed klopi, ki jih je v celotnem parku dovolj na voljo. Nihče vas zaradi tega ne bo nadlegoval ali preganjal.

Zapomniti si velja, da v parku razen trgovin, kjer prodajajo najrazličnejše LEGO izdelke, od igrač do oblačil, ni drugih možnosti nakupovanja. V osrednji trgovini ob vhodu je sicer mogoče kupiti sončno kremo, sredstvo proti komarjem in damske vložke, medtem ko je za vse drugo najbližja možnost prej omenjeni Günzburg.

Se nadaljuje…

Marmelina v LEGOLANDU I: Legice za vse generacije
Marmelina v LEGOLANDU II: Zvrhana mera zabave
Marmelina v LEGOLANDU IV: Asfaltna pot vodi me na Bavarsko!
Marmelina v LEGOLANDU V: Dobro je vedeti