marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Marmelina v LEGOLANDU II: Zvrhana mera zabave

Pošlji prijatelju

V drugem delu naše reportaže iz LEGOLAND Deutschland se bomo malo bolj posvetili možnostim za zabavo, ki jo ponuja svet LEGO kock. Zanjo je precej dobro poskrbljeno, vse pa je prilagojeno otrokom vseh starosti…no, pa tudi njihovim staršem.

V primeru, da boste LEGOLAND obiskali prvič, za začetek priporočamo vožnjo z vlakcem. Tako si boste lahko najbolje orientirali, si ustvarili predstavo o velikosti parka, kaj se da doživeti v njem in kaj bi vas utegnilo zanimati. Vožnja ne vzame veliko časa, pa tudi čakalni čas ni pretiran, saj vlak vozi ves čas, nanj pa gre kar precej ljudi naenkrat.

Najmlajši otroci se lahko sami pomerijo v vožnji z električnimi avtomobilčki, kjer na koncu dobijo svoj prvi “vozniški izpit”. Možnost vožnje z električnimi avtomobili imajo tudi večji otroci, kjer je steza večja, upoštevati je potrebno prometne predpise, upravljanje avtomobila pa je nekoliko težje. Najmlajši lahko "poletijo" tudi na vrtlijaku z aviončki, kjer je hitrost vožnje prilagojena njihovi starosti. Prav tako otroci sami jahajo lesene konjičke v viteški deželi ali pa se podajo z avtomobilčkom po džungli.

Veliko zanimanja je vedno tudi za plovila - vožnja z električnimi čolnički po pristanišču, katere lahko upravljajo otroci sami; steza z otroškimi kanuji ali bolj adrenalinska vožnja z velikim kanujem, s katere redko kdo pride povsem suh. Prav tako vas utegne namočiti na drugih vodnih atrakcijah, ki so primerne za večje otroke in odrasle. Ob višjih temperaturah bo takšna osvežitev dobrodošla, v primeru slabega hladnega vremena pa bodo mokra oblačila neprijetna  in se zato velja ustrezno opremiti. S seboj lahko vzamete dežno pelerino ali pa pvc pončo. Slednje je mogoče kupiti tudi v parku (odrasli - 4 €, otroci – 3 €) in čeprav naj njih piše, da so za enkratno uporabo, jih je – preizkušeno, saj je Marmelina tudi malo Gorenjka - mogoče uporabiti ob večkratnih obiskih. Ob omenjenih vodnih atrakcijah so postavljene tudi velike sušilne komore, v katerih pa vas proti plačilu nekaj evrov dobro prepiha in za silo posuši.

Adrenalinskim užitkom je namenjenih več vlakcev in stez “smrti”, ki pa so prilagojeni za različne starostne kategorije. Nekateri gredo tudi “pod zemljo”, kjer si lahko pred vožnjo ogledujete najrazličnejše modele iz kock, drugi pa so vratolomno visoki in precej adrenalinski.

Zelo priljubljena je tudi "Power Builder” robotska roka iz serije “Bionicle”, ki vas premetava v vse smeri, hitrost in zahtevnost pa lahko vnaprej izberete sami. Pred leti je bila to ena najbolj obiskanih atrakcij, sedaj pa so jo prihiteli Flying Ninjago, Project X in letos novi Ninjago Ride. Kljub temu pa je robotska roka še vedno Marmelinina najboljša adrenalinska vožnja v parku.

V parku je veliko igral, plezal in drugih zabavnih igrišč. Na nekaterih izmed njih je v poletnih mesecih tudi veliko vodne zabave, zato priporočamo kopalke ali pa kar rezervna oblačila. Otroci se lahko tam malo osvežijo, medtem ko starši ob igralih v senci počivajo. Počitek si lahko privoščite tudi v enem izmed gledališč ali kinodvorani, kjer predvajajo 3D in 4D kratke filme, cirkuške predstave in atrakcije z živalmi…

Tudi sicer je v parku dobro poskrbljeno za počitek, saj je na voljo veliko kotičkov s klopcami. Na njih lahko brez slabe vesti tudi kaj prigriznete, v kolikor se ne odločite za eno izmed restavracij, o katerih bo več besede v tretjem delu. Dokler jih ne potrebujete, lahko hrano in rezervna oblačila varno pustite v garderobni omarici ob vhodu v park, katere celodnevni najem stane nekaj evrov  (velika - 4 €, majhna - 3 €), a se po naših izkušnjah kar splača.  V kolikor se odločite, da boste vse nosili s seboj, so pri vsaki atrakciji police ali obešalniki, kamor je priporočljivo odložiti svoje stvari. V tem primeru Legoland ne odgovarja za vaše imetje, ampak po naših izkušnjah ni bojazni, da bi vam kaj zmanjkalo med tem ko se boste vozili.

Tako kot v drugih družinskih zabaviščnih parkih, je tudi tu potrebno čakati na vrsto za posamezno atrakcijo. Čakalni časi so seveda odvisni od dneva v tednu in obdobja v sezoni. Praviloma so bolj zasedene novejše atrakcije, nekatere pa so “večne” in ostajajo priljubljene od prvega dne. Za lažje odločanje je pred vhodom na vsako vožnjo tabla, ki prikazuje predviden čakalni čas. Na sredi parka je tudi velik elektronski zaslon s čakalnimi časi za vse atrakcije v parku, medtem ko je za tiste najbolj priljubljene le te mogoče preveriti tudi na internetu. Po naših dosedanjih izkušnjah lahko rečemo, da omenjene informacije kar držijo -  mogoča so sicer odstopanja za 5 do 10 minut; odvisno od obiskovalcev, ki uporabijo t.i. Express Pass, o čemer bo nekoliko več napisanega v tretjem delu.

Poleg vsega omenjenega so v parku tudi številne stojnice, ki jih poznamo iz lunaparkov, kjer si lahko proti plačilu priigrate katero izmed nagrad, ki so povečini plišaste…in ogromne.

Nehvaležno bi bilo ocenjevati katere atrakcije so najboljše in katere manj zanimive, saj imajo vsake oči svojega "malarja". Možnosti je veliko in praktično vsako leto ponudbo Legolanda dopolnijo z nečem novim, tako da lahko res vsak najde svojih Top 5.

Marmelininih Top 5

1. Power Builder Bionicle
2. Project X Test Track
3. Ninjago Ride
4. Fire Dragon
5. Temple Xpedition

Se nadaljuje...

Marmelina v LEGOLANDU I: Legice za vse generacije
Marmelina v LEGOLANDU III: Vse nekaj stane, a kaj se splača?
Marmelina v LEGOLANDU IV: Asfaltna pot vodi me na Bavarsko!
Marmelina v LEGOLANDU V: Dobro je vedeti