marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Dunaj: tržnica Naschmarkt

Pošlji prijatelju

ponudba gob in zelenjaveMN

Najbolj priljubljena dunajska tržnica je dolga kar 1,5 kilometra. In če se lahko pred odhodom z Dunaja odpravite tja, je dobro, če imate pri sebi hladilno torbo, v kateri boste domov odnesli vse dobrote.

Tržnica ob reki Wien obstaja že od 16. stoletja, tam pa so prvotno prodajali mleko. Ime je dobila po »steklenicah« za mleko, narejenih iz lesa jesena (»Asch«). Leta 1793 so sprejeli odlok, po katerem je bilo na tej tržnici nujno prodati vse sadje in zelenjavo, ki sta v mesto prispela po kopnem (živila, ki so prispela po Donavi, so prodajali drugje). Danes največja tržnica na Dunaju nudi celodnevni živžav, saj je na njej 120 velikih stojnic, trgovin in lokalov. Je priljubljeno zbirališče in nudi tudi večerno zabavo (ob vikendih DJi vrtijo glasbo), zato jo poznajo tudi izven meja Avstrije ter jo obišče veliko turistov z vsega sveta.

nadevana zelenjava s siromMN

Kaj ponujajo na Naschmarktu?

Na začetku tržnice vas bo presenetila pestra ponudba rib in lupinarjev. Ostrige ter najrazličnejši raki (kakršnih morda prej še niste videli) niso tu prav nič posebnega. Tudi med sadjem boste opazili precej zelo eksotičnih vrst, ki so pri nas dosegljive le izjemoma, pa še to za precej zasoljeno ceno. Seveda je tu tudi veliko pekovskih izdelkov, mesa in mesnih izdelkov, medu, kisov z različnimi aromami, začimb, ponudili vam bodo sir z vsega sveta …

Ob sobotah je na koncu tržnice že od leta 1977 tudi bolšji trg (Flohmarkt).

prodajalna začimbCompress

Na tržnici je cel kup lokalov, kjer si lahko privoščite kavo ter palačinke ali cesarski praženec, našli pa boste tudi turško, italijansko, japonsko, iransko, pakistansko in druge restavracije.

Na tržnici se seveda izplača barantati za izdelke, sicer pa velja, da so živila tu cenejša in kakovostnejša kot v običajni trgovini. Večina trgovcem vam bo pred nakupom rade volje ponudila pokušino.

Kako do Naschmarkta?

Tržnica se nahaja v 6. dunajskem okrožju Mariahilf, med Karlsplatzom in

ponudba jabolk in bučMN

Ketterbruckengasse, do tja pa se je najbolje odpraviti s podzemno železnico (postaja Karlsplatz, U1, U2 in U4).

Pa še opozorilo: Naschmarkt je ob nedeljah zaprt!

Oglašujte pri nas