marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Marmelina na premieri filma Mamma Mia 2

Pošlji prijatelju

V naslednjih dneh v Slovenijo prihajajo morje, sonce in glasba. Ne, nimamo v mislih festivala Melodije morja in sonca, kjer je letos zmagala prikupno simpatična Lea Sirk. Če omenimo, da gre za glasbo slavne švedske skupina ABBA, vam bo najbrž kaj kmalu jasno, da v Slovenijo prihaja nadaljevanje filma Mamma Mia z Merly Streep, Pierceom Brosnanom in Colinom Firthom v glavnih vlogah, katerim sta se v drugi izdaji filmske uspešnice izmed super slavnih imen pridružila še Andy Garcia in Cher.

Mamma Mia 2 - Here we go again premierno prihaja v Slovenijo to soboto, Marmelina pa si jo je za vas ogledala že minuli konec tedna na hrvaški premieri v puljski areni.

Ne bomo vam zaupali, kateri del nam je bil bolj všeč, saj se o okusih ne razpravlja, bomo pa v upanju, da vam ne razkrijemo preveč vsebine, zapisali nekaj plusov in minusov najnovejše izdaje svetovno znanega muzikala.

PLUSI
- Vsekakor je film “must see” za vse ljubitelje glasbe skupine ABBA, ki bodo v drugem delu filma lahko slišali nekatere njihove manj znane pesmi.
- Skupna scena Andya Garcie in Cher, ki je bil s hitom Fernando za Marmelino nedvomno veliki finale filma pred dejanskim finalom z Merly Streep.
- Za moško publiko: Lily James.
- Za žensko publiko: Pierce Brosnan z 007 dovoljenjem za petje.
- Poteza organizatorjev, ki so na premiero pripeljali režiserja in tri igralce (Sam, Bill in Harry v mladih letih).
- Romantično vzdušje kina na prostem v prekrasni puljski areni s strelami in grmenjem bližajoče se nevihte. (PS.: Vreme je zdržalo. Ulilo se je eno uro po koncu filma.)

MINUSI
- Poskus ustvarjalcev filma, da hrvaške otoke občinstvu “prodajo” kot Grčijo, saj je scena - tudi tiste, ki ne poznajo Visa, kjer so film snemali - bolj malo spominjala na izvorno lokacijo filma. Morda je zato režiser Ol Parker po premieri dejal, da se v tretjem delu ne bodo pretvarjali, da je Hrvaška Grčija, ampak naj bo bilo zgodba filma dejansko tudi postavljena k našim južnim sosedom.
- Manj komičnih in več “žajfasto” dramatičnih scen v primerjavi s prvim filmom. Tudi sama zgodba filma je zelo v drugem planu, a zaradi slednje in sporočilnosti nas večina najbrž ne gre gledat Mamma Mio, kajne?
- Napaka v sinhronizaciji pri solo nastopu Cher, ki pa lahko da je samo tehnična težava pri predvajanju.
- Uro in pol zamude glede na napovedan začetek filma; zaradi zaključne slovesnosti Puljskega filmskega festivala in reklam za Vegeto. Veliko reklam!

ZANIMIVOST
Predstavitev dosežkov Holywoodske lepotne kirurgije v podobi Cher.

KONČNA OCENA
Simpatičen družinski poletno-dopustniški film, ki si ga le oglejte, sploh če ste videli prvi del.