marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Zimske radosti

Pošlji prijatelju

Letos je v naše kraje končno prišla prava zima. Sneg je pobelil vso Slovenijo in marsikdo je tega vesel.

Namesto, da posedamo doma pred televizorjem ali pa z tablicami oz. pametnimi telefoni v rokah, predlagamo nekaj zanimivih stvari, ki jih lahko počnemo pozimi:

Igre na snegu:

Glede na kopico snega, ki ga je zapadlo, bodo otroci najbolj veseli, če jim boste pomagali pri izdelovanju snežaka. Poiščite star pisker, iz hladilnika vzemite korenje, na podstrešju pa boste po vsej verjetnosti našli kakšno metlo, ki se bo prav lepo podala vašemu snežaku. Vse to pravi snežak potrebuje. Izdelate pa seveda lahko tudi druge skulpture iz snega. Naj vaša domišljija dela svojo pot. Izzovite otroka ponovno  v sebi!!

Otroci bodo zagotovo veseli, če iz kupa, kamor ste nalagali odkidan sneg, naredite iglu, oz. bunker. V kup snega naredite veliko luknjo, da se lahko otroci skrijejo vanj.

Če smo že pri snegu, je svež sneg kot nalašč, da gazite po njem. Najlepše in zelo romantično bo, če se boste zvečer z baklami odpravili na sprehod.

Čez dan si s prijatelji pripravite bitko s snežnimi kepami. Kako boste uživali ob načrtovanju bitke, in tudi potem, ko se boste bojevali.

S smučarko opremo se seveda lahko odpravite na najbližje smučišče. Snega je sedaj povsod dovolj. Če pa niste smučarski tip, pa se zagotovo lahko odpravite na najbližji hrib in se s sankami spuščate po hribu.

Ena od variant je tudi drsanje. Poiščite najbližje drsališče in obudite spomine iz otroških dni.

Kaj lahko počnete, če niste najbolj navdušeni nad snegom in mrazom:

Ko premraženi pridete domov, se vam bo prileglo sladkanje z vročo čokolado, ob tem pa lahko poležavate na kavču in gledate stare fotografije. Če imate doma kamin, izkoristite to prednost in se crkljajte ob njem.

Zimske večere lahko izkoristite tudi za pisanje pisem. Razveselite prijatelje, in znance s starim načinom pisanja sporočila. Veseli bodo pisma, ki ga bo poštar vrgel v nabiralnik.

Kvačkanje in pletenje  ni za vsakogar... je pa to morda čas, da se to naučite. V primeru, da to že obvladate, pa hitro izkoristite zimske večere, da si spletete kak šal, ali pulover.

Gotovo vam bo pasalo ležanje v vroči kadi. Natočite si toplo vodo, vanjo nalijte milnato peno in si privoščite uro razvajanja. Če ste bolj romantični tip, si ob tem zavrtite nežno glasbo, lahko pa v roke vzamete tudi knjigo in jo v baji berete.

Zimski večeri so tudi priložnost, da sanjarite o poletju. Prelistajte kataloge in že sedaj načrtujte poletne avanture - na morju, v hribih, ali pa nekje na eksotičnem otoku...