marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Masleni piškoti z mandlji – tris

Pošlji prijatelju

masleni piškotiMN

Masleni piškoti so večini najljubši, saj se krasno topijo v ustih, če so zraven mandlji, pa še toliko bolje. A ker smo pri nas iznajdljivi in radi prihranimo nekaj časa, smo iz ene maslene mase naredili kar tri variacije piškotov.

230 g masla

160 g sladkorja

1 žlička vaniljine esence

220 g moke

1 žlička pecilnega praška

¼ žličke soli

60 g mletih mandljev

80 g bele čokolade, narezane na drobne koščke

Variacija 2:

3 žlice sladkornih mrvic

Variacija 3:

3 žlice lešnikovega namaza (npr. nutella)

Pečico segrejte na 180 stopinj. Pripravite dva pekača za piškote in ju obložite s papirjem za peko.

Maslo razpustite in ga s sladkorjem stepite v rahlo zmes, da se sladkor razpusti. Primešajte vaniljino esenco.

Moko zmešajte s pecilnim praškom, soljo, mandlji in koščki bele čokolade (ki se bodo med peko sicer stopili).

Suhe sestavine dodajte k maslu in dobro premešajte oziroma pregnetite z gnetilnimi kavlji.

Testo razdelite na tretjine. Eni tretjini dodajte sladkorne mrvice – ne pretiravajte s količino, kajti piškoti bodo res bolj pisani, bodo pa s preveč mrvicami precej manj okusni.

Iz testa naredite kroglice premera 2 cm in jih zložite na pekača – med seboj naj bodo oddaljene 3 cm. Pecite jih 10 – 11 minut. Piškote pustite na pekaču, da se ohladijo in strdijo, šele nato jih predevajte.

Polovico piškotov brez mrvic boste spremenili v sendvič piškote z lešnikovim namazom (npr. nutello). Odberite piškote, ki so najbolj okrogli in enakih velikosti. Polovici namažite z lešnikovo kremo, nato nanje pritisnite drug piškot.

So vam všeč piškoti, ki ne zahtevajo veliko dela? Poskusite še: Piškoti z mandlji in meto, Piškoti z brusnicami in belo čokolado, Smarties piškoti in Muesli piškoti.