marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Smešna darila za 30, 40 ali 50 let

Pošlji prijatelju

tri smešne ženske s klobučki - tudi na prsihFotolia

Ob okroglih praznovanjih so vedno potrebna zabavna darila, ki tako slavljenca kot povabljence spravijo v smeh. Saj poznate koga, ki je za 30 let dobil živo kokoš ali velike »gate za stare mame«, kaj ne? Da ne govorimo baterijah (za slušni aparat), čistilnih tabletkah (za protezo)Seveda pa ste lahko še veliko bolj domiselni, če se le malo znajdete ter imate nekaj ročnih (ali računalniških) spretnosti.

Preden se lotite izdelave katerega od daril, ki vam jih predlagamo, zgolj še eno vprašanje – ste prepričani, da bo slavljenka razumela šalo? Takšna darila so namreč sprejeta z dobro voljo le, če ima slavljenec dober smisel za humor.

»Šparovček« za lepotno operacijo

V trgovini kupite hranilnik, ki je lahko v kakršni koli obliki. Naj ne bo okrašen, tako da boste lahko nanj sami narisali in napisali »Hranilnik za prvi lifting«. Če niste ravno spretni pri risanju, je še najbolje, da poiščete kakšno ilustracijo na spletu, pripišete tekst ter vse skupaj natisnete na papir in nalepite na hranilnik. Pa ne pozabite dati v hranilnik že kakšnega manjšega prispevka!

Tatuji za starejše

V trgovini z umetniškim materialom kupite barve za začasne tatuje. S spleta skopirajte nekaj risb, ki so primerne za tetoviranje, ter jih natisnite na papir - seveda pa jih nekoliko prilagodite. Saj veste: pod podobo lobanje dodajte napis »Artritis«, poleg seksi mladenke »Išias« ... Barve za tatuje in liste s podobami spravite v škatlo, na katero nalepite podobo stare ženske (izrežite jo iz časopisa) in poleg zapišite: Tattoo za starejše.

Revija za starejše

Poiščite kakšno fotografijo slavljenke in preko nje v zgornji levi kot na veliko natisnite naslov revije »Mamka«, pod njega pa z nekoliko manjšimi črkami »Revija za starejše ženske«. Na naslovnici naj bo lepo razporejenih še nekaj smešnih naslovčkov, ki predstavljajo vsebino, na primer: »Kako spletemo nogavice?«, »Ročno pranje kombinež«, »Odstranjevanje kurjega očesa«, »Z mazilom iz gosje masti proti išiasu« … Kaj pa bo v notranjosti revije? Notranjost naj bo namenjena spominom – nekaj skupnim fotografijam, zapisom zabavnih skupnih dogodkov, voščilu ter zapisu, zakaj imate svojo prijateljico tako radi.

Najhitrejša rešitev za sive lase

Imate kaj igralske žilice? Potem naredite prezentacijo v smislu TV prodaje, kjer boste slavljenki ponudili najhitrejšo rešitev za sive lase – trapast ženski klobuček, pod katerega je že prilepljena blond lasulja. Saj veste: »Ste se naveličali sivih las? Vam gredo na živce barve, ki jih ne prekrijejo? Rešitev je »Blondina«, najhitrejši pripomoček za odpravljanje sivih las. Z njo boste zgolj v nekaj sekundah spet zasijali v najlepših barvah in si povrnili samozavest …« Če se za to smešno darilo odločite pravočasno, lahko s prijateljicami dejansko odigrate celoten oglas, ga posnamete s kamero in zmontirate na računalniku. (Ideja je primerna tudi za moške slavljence – saj veste, nekaterim bi klobuk z lasmi prišel prav, ker se jim pri tridesetih že dela pleša.)

Naramnice za povešene prsi

V trgovini kupite modrček (model, kot bi ga res izbrale »stare mame«) ter otroške elastične naramnice za hlače. Modrčku odrežite originalne naramnice ter nanj pritrdite otroške. Seveda slavljenki ne pozabite povedati (ali pa tako zapišite na darilno škatlo), da ji podarjate lepotni pripomoček, ki je čudež znanosti, saj premaguje tudi tako osnovne zakone fizike kot je gravitacija.

Oglašujte pri nas