marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Darila v kozarcih

Pošlji prijatelju

darila v kozarcih, suho sadje, bonboni in rafaelloMN

Kako pripraviti in napolniti kozarce?

Prvo pravilo je, da morajo biti kozarci čisti. Če boste uporabili stare kozarce, jih torej s pokrovčki vred dobro operite.

Če boste v kozarcih podarjali sestavine za piškote, mafine ali kruh, ne pozabite najprej določiti, kolikšna mora biti prostornina kozarcev.

Za piškote, mafine in kruh vam svetujemo, da sestavine zlagate v kozarce od najbolj drubnih do največjih. Na dnu naj bo moka, na njej sladkor in tako naprej. Če boste moko ali sladkor nasuli na koščke suhega sadja ali lešnike, bosta ta seveda »padla skozi« in plasti ne bodo lepo ločene.

Pri nalaganju »razsutih« sestavin v kozarce vam priporočamo, da uporabite lij – tako boste sestavine lažje enakomerno natresli v kozarce.

Za kozarce izdelajte etikete. Če boste v spletni brskalnik vtipkali ključne besede »free mason jar labels«, boste našlikar precej zadetkov, ki vam omogočajo, da natisnete že oblikovane etikete. Vsekakor pa lahko etikete na svojem računalniku oblikujete tudi sami oziroma jih celo izdelate ročno. Ni nujno, da so etikete samolepilne – na kozarec lahko pritrdite listič, ki je dejansko papirnat podstavek za kozarec, kartonček z imenom lahko privežete na vrh kozarca tako, da ga preluknjate z luknjačem in skozi luknjico napeljete vrvico …

Pri pripravi etiket bodite kreativni, tako z besedami kot s sličicami. Zakaj ne bi prijateljici podarili »belih bonbončkov«, na primer domači Rafaello, ali pa manjši kozarček napolniliz bonbončki »Tic-tac« ali podobno, na kozarec pa napisali: Letos nisi bila dovolj pridna, zato ti Božiček pošilja samo snežakove kakce! Pri rdečih bonbončkih lahko napišete, da gre za Rudolfove noske in tako naprej.

Ne pozabite na navodila za uporabo oziroma na recept! To lahko nalepite na hrbtno stran kozarca, zložite in daste v malo kuvertico, ki jo privežete na kozarec, zvijete v rolico in pritrdite …

Kako pa kozarec okrasiti? Kapica preko pokrovčka, etiketa…potem pa še kakšen dodatek. Na primer kroglica za jelko, modelček za izrezovanje piškotkov, posušena pomarančna rezina, bonbonček, žlička za odmerjanje, figurica jelenčka in podobno. Gotovo boste našli kakšno simpatično drobno stvar.

Tako … Veliko veselja pri pripravi daril v kozarcih!

Oglašujte pri nas