marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Dobrodošlica

Pošlji prijatelju

kozarec malinove marmeladeFotolia

Zakaj Marmelina? Ker so nam domeni marmelada in malina že »speljali«. Marmelina je nekje vmes med marmelada in malina, po receptih želi biti Nikolina in Vendelina, po nagajivosti pa gotovo Čokolina … Je sočna, sladka in čisto nič prevzetna. Je način razmišljanja, ki naredi tudi navidezno zapletene in neprijetne vsakdanje ženske obveznosti povsem preproste.

Če ste obiskali Marmelino, potem že veste, zakaj.

Morda ste ena tistih žensk, ki raje kupi novo majico, namesto, da bi na stari prišila gumb.

Verjetno ne marate likati, ker bi namesto tega raje prebrali dobro knjigo ali šli na kavo s prijateljico.

Ko zjutraj peljete otroke v vrtec, imate preko rame torbico, v eni roki otroka, v drugi njegov nahrbtnik in dežniček – in potem ugotovite, da vam manjka še tretja roka, kajti le tako bi lahko držali še svoj dežnik in ne bi bili mokri.

Da bo treba pripraviti kosilo, se spomnite šele na poti iz službe – in prejšnji večer vam niti na misel ni prišlo, da bi namočili ješprenj in danes naredili ričet. Pravzaprav: kaj pa sploh je to, ješprenj?

Poleg vsega: kaj ne bi bilo fino, ko bi enkrat lahko zjutraj poležali v postelji kar tako, ne pa le takrat, kadar imate vneto grlo in povišano telesno temperaturo? Ah, kar priznajte, saj tudi bolni običajno ne morete biti v miru. Dandanes ženske za to pač nimamo časa!

Marmelina je tu za vas. Nima sicer čarobne paličice, a če bi lahko, bi takoj naredila nekaj coprnij. Da bi bilo vse povsem preprosto.