marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

LUBENICE – osvežilne in zdravilne

Pošlji prijatelju

Ker so lubenice sadež, ki vsebuje veliko vode, so poleti še tako bolj priljubljene.
Lubenico si lahko, poleg tega, da si jo narežemo na koščke, pripravimo tudi na druge zanimive in okusne načine.
Lahko si jo ohladimo z ledom, pripravimo v smoothiju, ali pa jo dodamo k drugim sadežem in si pripavimo sadno solato.

Okusen je tudi lubečin sladoled, ali pa poskusite neobičajno kombinacijo lubenico dodati v solato.

Ne glede na to, da je lubenica okusna in osvežujoča sama po sebi, pa je tu nekaj zdravstvenih razlogov, zakaj bi jo to poletje uživali pogosteje:

1. Izboljša zdravje srca in ožilja

2. Pomiri želodec – če imate razdražen želodec ali vas peče zgaga, počasi pojejte 5-6 kosov lubenice in tako boste ublažili neprijetno bolečino.

3. Zmanjšuje krvni tlak in izboljša obtok - Aminokislina v lubenici lahko sprošča arterije, zmanjša krvni tlak in izboljša kroženje krvi.

4. Zmanjša vnetje - Če imate kakršno koli vnetje, boste z lubenico dobili vse potrebne protivnetne snovi, ki bodo odpravile vaše težave.

5. Zdravi ledvične kamne – Naredite si čaj iz pečk lubenice : Na čajni žlici zdrobite pečke, jih dajte v vrelo vodo za nekaj minut, precedite in čaj popijte.

6. Odpravi akne ali kožne gube - Antibakterijske in anti-gljivične lastnosti lubenice vam bodo pomagale pri odpravi aken in gub na koži, zato si letošnje poletje le privoščite kak kos lubenice.

7. Odpravi zaprtost – Vsebina vode in vlaken, ki jih vsebuje lubenica je odlična rešitev, da odpravi zaprtost. Paziti morate le, da ne pretiravate z količino, saj bi to lahko imelo obraten učinek.