Kosi piščančjega mesa
Piščančje meso je poceni, raznoliko, ima malo maščobe in veliko beljakovin – zato se verjetno tudi pri vas pogosto znajde na jedilniku. A kateri kos je najboljši?
Piščančje prsi
Piščančje prsi s kožo in kostjo so prava radost za tiste, ki imajo radi belo meso ter pečenega piščanca, vendar ne želijo peči celega. Prsi so lahko cele ali prepolovljene, torejje serviranje precej enostavno. Prsi so odlične za cvrtje v ponvi, peko v pečici ali pripravo na žaru.
Piščančji file
Piščančji file je belo meso, ki ga lahko dušimo ali popečemo celega, prav tako pa ga lahko narežemo na trakove. Odličen je tudi za pripravo na žaru ali ocvrt.
Zrezki
Zrezki so pripravljeni iz fileja, torej prsi. Lahko so tanko narezani, ali pa nekoliko debelejši in potolčeni. Pečejo se enakomerno in so zelo hitro pripravljeni. Najbolje jih je pripraviti v ponvi ali iz njih pripraviti zavitke oziroma mesne ruladice.
Krače
Krače so temno meso in jih pogosto prodajajo skupaj s stegnom, vendar ju je precej enostavno ločiti z ostrim nožem, s katerim zarežemo skozi sklep. Krače so najboljše, če so marinirane in pripravljene na žaru ali v pečici, posebej priljubljene pa so pri otrocih. Kadar jih boste pripravili v ponvi, je meso najbolje odstraniti od kosti.
Piščančja bedra
Bedra so odlična, če jih pečete v pečici, za peko v ponvi ali na žaru pa je potrebnega nekaj več časa, da so kuhana vse do kosti. Meso je zelo sočno.
Perutničke
Perutničke so belo meso. So iz treh delov, v katerih je glede na količino mesa precej kosti, zato jih je nujno obirati. Nekateri imajo radi ocvrte, najboljše pa so marinirane ter pečene v pečici ali na žaru. Ker so majhne, so hitro pečene.
Hrbet
To je kos piščanca, ki ga gotovo nihče načrtno ne kupi v trgovini. Kadar kupite celega piščanca in ga razkosate doma, je hrbet najbolje uporabiti za enolončnico ali juho.
Podobni članki
- Piščančja solata z nektarinami in orehi
(06.06.2014) - Račje prsi z ingverjem na rdečem zelju z ananasom
(22.01.2011) - Vrste žarov
(28.04.2011) - Dunaj: Dunajski ali Figlmuellerjev zrezek?
(13.11.2010) - Riževe kroglice s piščancem
(20.01.2012) - Puranji medaljoni z zelenim poprom
(11.12.2010) - Paella
(29.07.2011) - Ima mačka prekomerno težo?
(01.11.2010) - Piškoti s koščki čokolade, kokosom in likerjem
(12.05.2011) - Pečenka Wellington
(20.12.2012)
Najbolj brani članki
-
Kdaj imam god?
objavljeno:07.12.2010, 327,098 prikazov -
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:, 304,265 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 225,186 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 193,156 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 159,413 prikazov