Banane
Fotolia
Kako hraniti banane?
Banane je najbolje kupiti še nekoliko zelene ter jih hraniti na sobni temperaturi, da dozorijo. Če želite zorenje pospešiti, jih dajte v vrečko skupaj z jabolkom. Preden dozorijo, jih ne dajajte v hladilnik, saj ne bodo tako nikoli postale rumene. Ko so enkrat zrele, pa jih imate lahko v hladilniku tudi dva ali tri tedne – njihova zunanjost sicer ne bo več rumena, temveč popolnoma rjava, vendar pa bo sadež v notranjosti še vedno slasten.
Kaj pa, če vam »rjave« banane ne vzbujajo apetita? Nikar jih ne zavrzite, raje specite bananin kruh.
- stran 1
- stran 2
Podobni članki
Bananin kruh
(19.11.2010)Kako hraniti banane?
(30.10.2010)Marmelada iz malin in banane
(01.07.2011)Kokosova kremna torta
(14.08.2012)Bananini biskvitki s čokolado
(22.10.2012)Ajdova kaša v sadni solati
(07.12.2012)Čokoladna potica z bananinim nadevom
(27.03.2013)Bananini mafini z medeno kremo
(28.03.2011)Zeljna juha – recept in dieta
(11.01.2013)Prigrizki za zabave: Bananine kapice z nutello
(30.11.2012)
Najbolj brani članki
-
Kdaj imam god?
objavljeno:30.10.2010, 331,590 prikazov -
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:, 305,067 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 225,782 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 193,721 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 159,908 prikazov