marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Zrezki po italijansko

Pošlji prijatelju

zrezki po italijanskoFotos mit Geschmack

Recept za 4 svinjske zrezke, ki vedno uspe.

4 svinjski zrezki (po pribl. 120 g)

4 žlice pesta (iz kozarčka)

4 majhne bučke

½ šopka bazilike

1 pločevinka paradižnikov v koščkih (800 g)

50 g smetane

sol

poper

150 g mocarele

olje za pekač

Pečico segrejemo na 200 stopinj vroči zrak 180 stopinj). Zrezke oplaknemo in popivnamo. Po obeh straneh jih namažemo s pestom.

Bučke operemo, očistimo in grobo nastrgamo (naribamo). Baziliko oplaknemo, jo osušimo in listke sesekljamo.

Model za narastke rahlo naoljimo in položimo vanj zrezke. Paradižnike iz pločevinke zmešamo s smetano, naribanimi bučkami in baziliko, začinimo s soljo in poprom ter enakomerno porazdelimo po zrezkih.

Mocarelo narežemo na tanke rezine in porazdelimo po zrezkih. V vroči pečici (na sredini) pečemo približno 20 minut.

Recept iz knjige Dagmar von Cramm: Kuhajmo za družino. Objavljeno z dovoljenjem založbe Mladinska knjiga.