Zrezki po italijansko
Fotos mit Geschmack
Recept za 4 svinjske zrezke, ki vedno uspe.
4 svinjski zrezki (po pribl. 120 g)
4 žlice pesta (iz kozarčka)
4 majhne bučke
½ šopka bazilike
1 pločevinka paradižnikov v koščkih (800 g)
50 g smetane
sol
poper
150 g mocarele
olje za pekač
Pečico segrejemo na 200 stopinj vroči zrak 180 stopinj). Zrezke oplaknemo in popivnamo. Po obeh straneh jih namažemo s pestom.
Bučke operemo, očistimo in grobo nastrgamo (naribamo). Baziliko oplaknemo, jo osušimo in listke sesekljamo.
Model za narastke rahlo naoljimo in položimo vanj zrezke. Paradižnike iz pločevinke zmešamo s smetano, naribanimi bučkami in baziliko, začinimo s soljo in poprom ter enakomerno porazdelimo po zrezkih.
Mocarelo narežemo na tanke rezine in porazdelimo po zrezkih. V vroči pečici (na sredini) pečemo približno 20 minut.
Recept iz knjige Dagmar von Cramm: Kuhajmo za družino. Objavljeno z dovoljenjem založbe Mladinska knjiga.
Podobni članki
Pita s šparglji in kozicami
(28.12.2010)Omleta s tunino in paradižnikom
(23.07.2018)Bučkini zvitki s feto v paradižnikovi omaki
(11.06.2011)Paradižniki s tuninim nadevom
(06.09.2014)Osnovni recept za lazanjo
(30.11.2010)Račje prsi z ingverjem na rdečem zelju z ananasom
(22.01.2011)Rukola s smetano
(25.03.2011)Torta z jabolčno kremo
(09.01.2011)Sirni namaz z oreški
(02.01.2011)Riževa torta z limono in pomarančnim oblivom
(04.03.2012)
Iskanje po receptih
Najbolj brani članki
-
Kdaj imam god?
objavljeno:08.01.2011, 329,884 prikazov -
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:, 304,773 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 225,648 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 193,588 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 159,753 prikazov