marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Začinjene lešnikove mini tortice s slivami

Pošlji prijatelju

lešnikova mini tortica s slivamiBrent Parker Jones

12 hitro pripravljenih mini tortic.

180 g masla

75 g moke

1 žlička mletega cimeta

½ žličke mletega muškatnega oreščka

¼ žličke mletega koriandra

¼ žličke mletih klinčkov

1 ščep soli

225 g sladkorja v prahu

100 g drobno mletih lešnikov

6 velikih beljakov

5 sliv (razpolovljenih, izkoščičenih in narezanih na lističe)

Pečico segrejte na 200 stopinj. Model za 12 mini tortic ali mafinov namažite z maslom.

Maslo stopite nad zmernim ognjem. Kuhajte 1 minuto, da se obarva zlato rumeno. Odstavite z ognja in pustite, da se popolnoma ohladi.

Moko, pecilni prašek, cimet, muškatni orešček, koriander, klinčke in sol zmešajte. Primešajte sladkor v prahu in lešnike.

Beljake stepite v trd sneg. Primešajte jim suho zmes in stopljeno maslo.

Modele napolnite z maso malo čez polovico. Na vrh razporedite rezine sliv. Pecite 15 do 18 minut, da zlato porumenijo in se strdijo. Pustite, da se ohlajajo v modelčkih 5minut. Prevrnite na mrežo in pustite, da se ohladijo.

Recept iz knjige Zlata knjiga: Slaščice. Objavljeno z dovoljenjem založbe Meander.