marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Vlečeno testo za štruklje ali zavitke

Pošlji prijatelju

vlečeno testo za štruklje - zvijanjeFotolia

Priprava vlečenega testa za štruklje je povsem enostavna – štrukljev odslej ne boste nikoli več kupovali zamrznjenih v trgovini! In ne pozabite, domače testo za štruklje je tudi precej bolj okusno.

Za vlečeno testo potrebujete:

500 g moke

2 mali jajci

250 ml vode

50 ml olja

malo soli

Jajci razžvrkljajte skupaj s soljo. Zlijte ju v moko, hkrati pa še vodo in olje. Zmešajte in dobro pregnetite, da dobite gladko osnovo za vlečeno testo. Oblikujte v hlebček, pokrijte s prtičem in pustite počivati 20 minut.

Mizo ali pult pogrnite s prtičem in ga rahlo pomokajte. Hlebček nekoliko raztegnite že v rokah, nato ga položite na sredino prtička in počasi enakomerno razvlecite na vse strani, da z njim prekrijte celotno površino mize za 4.

Vlečeno testo za štruklje je pripravljeno, da ga nadevate, s pomočjo prtiča zvijete, po potrebi razdelite na 2 ali 3 kose, zavijete v čiste prtiče (lahko tudi kuhinjske krpe ali »tetra plenice«), prevežete z nitjo (belim sukancem) in skuhate.

Običajno je treba štruklje v vreli vodi kuhati 20 minut, vmes štrukelj enkrat obrnite, da ne bo zgornja stran manj kuhana kot spodnja.