Vetrci z nutello
Sladica, ki se v ustih kar topi. Za 16 vetrcev.
4 beljaki
220 g sladkorja
¼ žličke soli
1 žlička belega vinskega kisa
2 žlički jedilnega škroba
Nadev:
2 sladki smetani
6 žlic nutelle
2 banani
Pečico segrejte na 150 stopinj. Velik pekač obložite s papirjem.
Beljake in sol stepajte v sneg, ko je ta že lepo bel in razpenjen dodajte kis in stepajte, dokler ne dobite trd sneg. Vanj presejte škrob, dodajte sladkor in nadaljujte s stepanjem v svetlečo kremo.
Na pekač obložen s papirjem nabrizgajte 16 vetrcev v obliki gnezda. Postavite v pečico, ki ji temperaturo takoj znižajte na 120 stopinj in vetrce sušite najmanj 60 minut. Pečico izključite, vratca minimalno odprite in pustite, da se vetrci v pečici popolnoma ohladijo.
Smetano stepite, vanjo vmešajte nutello in postavite v hladilnik, da bo krema hladna in čvrsta.
Ko želite vetrce postreči, jih nadevajte s kremo in okrasite s koščki banane.
Namig: Namesto banane lahko uporabite tudi jagode.
Podobni članki
- Čokoladne bananine rezine
(18.05.2012) - Pavlova
(19.06.2012) - Čarovniški poljubčki
(08.10.2011) - Beljakove rezine z jogurtovo smetano
(16.01.2012) - Božični marmorni kolač
(10.12.2012) - Elvirina torta
(19.11.2011) - Bananini mafini z medeno kremo
(28.03.2011) - Bananini biskvitki s čokolado
(22.10.2012) - Čokoladno pecivo
(28.05.2013) - Tanjine tortice z orehi in čokolado
(29.12.2011)
Iskanje po receptih
Najbolj brani članki
-
Kdaj imam god?
objavljeno:22.06.2012, 328,814 prikazov -
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:, 304,595 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 225,518 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 193,469 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 159,635 prikazov