marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Vetrci z nutello

Pošlji prijatelju

vetrc z nutelloMN

Sladica, ki se v ustih kar topi. Za 16 vetrcev.

4 beljaki

220 g sladkorja

¼ žličke soli

1 žlička belega vinskega kisa

2 žlički jedilnega škroba

Nadev:

2 sladki smetani

6 žlic nutelle

2 banani

Pečico segrejte na 150 stopinj. Velik pekač obložite s papirjem.

Beljake in sol stepajte v sneg, ko je ta že lepo bel in razpenjen dodajte kis in stepajte, dokler ne dobite trd sneg. Vanj presejte škrob, dodajte sladkor in nadaljujte s stepanjem v svetlečo kremo.

Na pekač obložen s papirjem nabrizgajte 16 vetrcev v obliki gnezda. Postavite v pečico, ki ji temperaturo takoj znižajte na 120 stopinj in vetrce sušite najmanj 60 minut. Pečico izključite, vratca minimalno odprite in pustite, da se vetrci v pečici popolnoma ohladijo.

Smetano stepite, vanjo vmešajte nutello in postavite v hladilnik, da bo krema hladna in čvrsta.

Ko želite vetrce postreči, jih nadevajte s kremo in okrasite s koščki banane.

Namig: Namesto banane lahko uporabite tudi jagode.