marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Venček maslenih rogljičkov

Pošlji prijatelju

venček maslenih rogljičkovUN

Štirje veliki in štirje mali masleni rogljički, ki se držijo v venec.

300 g moke

½ instant kvasa

150 ml mleka

15 g sladkorja v prahu

1 jajce

½ žličke soli

40 g stopljenega masla

80 g masla

1 rumenjak

Mleko segrejte ter ga zmešajte s pol moke, sladkorjem in kvasom. Vmešajte jajci, sol, stopljeno maslo in preostalo moko. Pregnetite, pokrijte in pustite na toplem vzhajati, da se volumen podvoji.

Pečico segrejte na 200 stopinj.

Testo stresite na pomokan pult in razdelite na 2 dela (velikega in majhnega), nato pa vsakega na 4 dele. Vsak razvaljate na 15 mm, da so približno iste oblike. Msalo narežite na tanke rezine in jih razdelite po treh razvaljanih hlebčkih vsake velikosti. Položite hlebčke enake velikosti enega na drugega, na vrhu naj bo tisti brez masla. Pustite počivati 5 minut.

Oba kupa testa ponovno razvaljajte v 3 mm debela kroga. Tako velik kot majhen krog razrežite na četrtine. Vsako četrtino zvijte od oboda proti sredini, da dobite 4 velike in 4 male rogljičke.

Rogljičke zložite v okrogel model za torto, velike ob zunanjem robu, majhne znotraj njih. Rogljički naj bodo vsaj 15 mm od roba pekača in tudi med sabo za 15 mm narazen.

Rogljičke premažite z rumenjakom.

Pecite 10 minut pri 200 stopinjah, nato še 10 do 15 minut pri 180 stopinjah. Če rogljički proti koncu po vrhu preveč porjavijo, jih prekrijte s folijo.

Oglašujte pri nas