marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Tris sladic

Pošlji prijatelju

tris sladicSV

Kuharji Slovenske vojske so na prvenstvu, kjer so prejeli dve bronasti medalji, pripravili tudi tri sladice. Recepte zanje nam je zaupal Zvonko Vidovič, vodja kuharske ekipe Slovenske vojske.

Pozor: vse sestavine so za eno osebo!

Kuruzna zlevanka z skuto

0.012 l mleka

0.06 l puste skute

0.04 l rastlinskega olja

0.08 dl ostre moke

0.08 dl kristalnega sladkorja

0.016 l domače koruzne moke

1 jajce (sneg naredimo posebej)

droben ščep pecilnega

Vse sestavine dobro umešamo, vlijemo v dobro nameščen silikonski modelček ter pečemo 15 do 20 minut pri 175˙C. Ko se pečeno ohladi, obrnemo iz modela in v zgornjo jamico nadevamo slivovo marmelado.

Pečene slive

2 zreli slivi

0,01 kg sladkorja

Ščepec cimeta v prahu

Slive operemo, izkoščičimo narežemo na krhlje in v pekaču pečemo na 160 ˙C 10 minut. Pred tem jih po vrhu posujemo s kristalnim sladkorjem in cimetom. Na eno osebo gredo trije narezani krhlji slive.

Jogurtova strjenka

1/3 lista želatine

0.015 l sladke smetane

0.015 l navadnega jogurta

0.004 kg sladkorja v prahu

Želatino namočimo v hladni vodi in pustimo, da nabrekne. Po 5 minutah vodo odcedimo ter želatino v vodni kopeli raztopimo. Sladko smetano stepemo, jogurt s sladkorjem dobro umešamo. Dodamo stepeno sladko smetano in želatino. Takoj vlijemo v dobro namaščene modelčke. V hladilniku pustimo 2 uri, da se dobro ohladi in strdi. Preden ponudimo, stresemo iz modela.

Lešnikova palčka

0.03 kg maslenega listnatega testa

0,01 kg marcipana

0,01 kg grobo mletih lešnikov

Jajček za premaz

Listnato testo razvaljamo na tanko. Na trakove narezan marcipan položimo na eno polovico testa, ostalo polovico pa preganemo. S koleščkom za rezanje testa izrežemo tanek trak. Namažemo ga z stepenim rumenjakom in posujemo z mletimi lešniki ter v pečici med dvema silikonskima podlogama pečemo pri 170˙C 12 minut.

Oglašujte pri nas