marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Torta z jagodičjem in kislo smetano

Pošlji prijatelju

torta z jagodičjem in kislo smetanoFotos mit Geschmack

Hitro in enostavno pripravljena lahka poletna sladica. Za 12 kosov.

150 g mandljevih piškotov

125 g masla

600 g svežega jagodičja

2 žlici malinovega sirupa

400 g kisle smetane

400 g svežega sira

4 žlice želatine fix (brez nabrekanja in kuhanja)

100 g sladkorja v prahu

3 poljubčki iz beljakovega snega (40 g)

Mandljeve piškote v vrečki za zamrzovanje z valjarjem zdrobite v drobtine. Maslo stopite in zmešajte z drobtinami ter nadevajte na dno modla (premer 26 cm). Jagodičje preberite, po potrebi oplaknite. 200 g lepih sadežev prihranite, 400 g jih z malinovim sirupom obdelajte v mešalniku.

Kislo smetano kremasto stepite s svežim sirom. Dodajte sadno kašo in želatino ter krepko premešajte. Vmešajte še sladkor v prahu, nato kremo porazdelite po piškotni podlagi v modlu in dajte za vsaj 3 ure na hladno. Pred serviranjem poljubčke zdrobite in jih s prihranjenim sadjem porazdelite po torti.

Opomba: Uporabite lahko tudi zamrznjeno jagodičevje, ki ga stresete na cedilo, odmrznete in pretlačite v kašo.

Recept iz knjige Susanne Bodensteiner: Pečemo za družino. Objavljeno z dovoljenjem založbe Mladinska knjiga.