marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Tiramisu rezine

Pošlji prijatelju

tiramisu rezineFotolia

Brez tiramisuja pri nas ne gre. Pa pri vas?

250 g otroških piškotov

200 ml kave (iz instanta) ali kakava v mleku

5 rumenjakov

Ščepec soli

3 beljaki

1 zavojček vaniljinega sladkorja z burbonsko vaniljo (ali vaniljina aroma)

5 žlic sladkorja v prahu

500 g sirčka maskarpone

9 g mlete bele želatine

3 žlice kakava

Pripravite kavo po okusu oziroma kakav. S piškoti obložite dno večjega pravokotnega pekača z odstranljivim robom. Namočite jih s kavo oziroma kakavom (po okusu, ni vam treba porabiti vse tekočine).

Želatino v prahu zmešajte s šestimi žlicami hladne vode, da nabrekne.

Jajca ločite, trem beljakom dodajte sol in jih stepite v sneg. Rumenjake penasto umešajte, dodajte sladkor v prahu in vaniljo, ter mešajte dve minuti pri najvišji hitrosti. Primešajte maskarpone, nato ročno primešajte še sneg.

Želatino segrejte (lahko v mikrovalovni pečici) in ji primešajte tri žlice jajčne kreme, nato vse skupaj stresite v preostanek kreme in ročno premešajte.  Del kreme namažite preko piškotov, da zapolnite prostor med njimi, preostanek nadevajte v brizgalko in nabrizgajte kapljice.

Postavite v hladilnik za najmanj tri ure. Kakav stresite v sito in posujte po kapljicah.