Testenine z blitvo in rikoto
Studio L'Eveque
Pisan krožnik testenin za 4.
400 g metuljčkov (farfal)
sol
1 čebula
750 g blitve (ali špinače)
2 žlici oljčnega olja
4 žlice korint (temnih rozin brez pešk)
4 žlice pinjol
2 žlički medu
½ žličke mletega cimeta
nariban muškatni orešček
poper
100 g rikote (ali skute)
Testenine po navodilih na zavitku skuhajte v veliko osoljene vode, da so na ugriz čvrste. Medtem olupite čebulo in jo drobno narežite. Blitvo operite in preberite. Listna rebra izrežite in jim po potrebi odstranite niti, nato pa narežite na majhne koščke. Liste grobo natrgajte.
V veliki ponvi segrejte olje in na njem popražite čebulo, da postekleni. Dodajte blitvina stebla in nekaj minut pražite. Šele nato dodajte liste in popražite. Primešajte korinte, pokrijte in dušite približno 8 minut.
Pinjole v ponvi brez maščobe pražite, da zadišijo. Blitvo začinite z medom, cimetom, malo muškatnega oreščka, soljo in poprom. Vmešajte odcejene testenine in pinjole, posujte z nadrobljeno rikoto (skuto) in ponudite.
Recept iz knjige Dagmar von Cramm: Vegetarijanski užitki. Objavljeno z dovoljenjem založbe Mladinska knjiga.
Podobni članki
Testenine z mandlji, korenčkom in brokolijem
(29.01.2011)Špinačni lonec s testeninami in oreški
(03.01.2011)Navihane lazanjice
(09.01.2012)Palačinke z jurčki in sirom za žar
(20.09.2012)Paella
(29.07.2011)Lazanja z brokolijem
(13.09.2012)Pravilno kuhanje testenin
(29.11.2010)Testenine z jurčki in slanino
(14.09.2014)Čili po Majevsko
(07.11.2012)Sladkorni grah v solati
(28.06.2011)
Iskanje po receptih
Najbolj brani članki
-
Kdaj imam god?
objavljeno:28.05.2011, 308,347 prikazov -
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:, 300,514 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 223,116 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 190,852 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 157,050 prikazov