marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Testenine z blitvo in rikoto

Pošlji prijatelju

testenine z blitvo in rikotoStudio L'Eveque

Pisan krožnik testenin za 4.

400 g metuljčkov (farfal)

sol

1 čebula

750 g blitve (ali špinače)

2 žlici oljčnega olja

4 žlice korint (temnih rozin brez pešk)

4 žlice pinjol

2 žlički medu

½ žličke mletega cimeta

nariban muškatni orešček

poper

100 g rikote (ali skute)

Testenine po navodilih na zavitku skuhajte v veliko osoljene vode, da so na ugriz čvrste. Medtem olupite čebulo in jo drobno narežite. Blitvo operite in preberite. Listna rebra izrežite in jim po potrebi odstranite niti, nato pa narežite na majhne koščke. Liste grobo natrgajte.

V veliki ponvi segrejte olje in na njem popražite čebulo, da postekleni. Dodajte blitvina stebla in nekaj minut pražite. Šele nato dodajte liste in popražite. Primešajte korinte, pokrijte in dušite približno 8 minut.

Pinjole v ponvi brez maščobe pražite, da zadišijo. Blitvo začinite z medom, cimetom, malo muškatnega oreščka, soljo in poprom. Vmešajte odcejene testenine in pinjole, posujte z nadrobljeno rikoto (skuto) in ponudite.

Recept iz knjige Dagmar von Cramm: Vegetarijanski užitki. Objavljeno z dovoljenjem založbe Mladinska knjiga.