marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Telečji file v puranji srajčki s prilogama

Pošlji prijatelju

telečji fileSV

Kuharji Slovenske vojske so na svetovnem prvenstvu v kuhanju osvojili kar dve bronasti medalji. Po receptih, ki nam jih je zaupal Zvonko Vidovič, vodja kuharske ekipe Slovenske vojske, lahko te jedi pripravite tudi sami.

Pozor: Vse sestavine so za eno osebo!

Telečji file v puranovi srajčki v objemu svinjske mrežice

0,08 kg telečjega fileja

0,08 kg puranjega fileja

0,04 kg svinjske mrežice

0,03 kg korenja

1 jajce

Sol,poper,šetraj

Telečji file začinimo in na hitro popečemo v ponvi. Puranji file fino zmeljemo, dodamo jajce, začinimo in premešamo. Maso na tanko razvaljamo, nanjo naložimo tanke rezine korenja in tel.file. Zvijemo v štruco in vse skupaj zavijemo v svinjsko mrežico. Pečemo 20 minut pri 170 ˙C.

Krompirjev venček s parmezanom in jajčki

0,07 kg kuhanega krompirja

1/2 trdo kuhanega jajca

0,02 kg parmezana

sol, poper, mleta kumina, drobnjak

Preliv:

1/2 surovega jajca

0,02 l sladke smetane

0,02 l mleka

ščepec moke

Kuhan olupljen krompir in jajca narežemo na kocke ter primešamo nariban parmezan, sesekljan drobnjak in damo v pomaščene modelčke. Prelijemo s prelivom v katerega smo dodali začimbe. Pečemo 35 minut pri 170 ˙C.

Ohrovtov zvitek z rumeno kolerabo

0,02 kg pšeničnega zdroba

0,1 l mleka

0,01 kg surovega masla

1 list zelenega ohrovta

0,06 kg rumene kolerabe

Sol, poper, zeleni peteršilj

Pšenični zdrob skuhamo v mleku z dodatkom masla in ohladimo. Kolerabo olupimo in narežemo na kocke in pokuhamo v slani vodi. Odcedimo in zmešamo s pšeničnim zdrobom. Premešamo, dodamo sesekljani peteršilj in zavijemo v blanširane ohrovtove liste. Kuhamo nad soparo 25 minut.

Oglašujte pri nas