marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Tanjine tortice z orehi in čokolado

Pošlji prijatelju

tanjina orehova tortica na krožnikuMN

Orehi in čokolada na rahlem biskvitu – naredite jih poljubno število, odvisno od velikosti kozarca, s katerim boste izrezali biskvit.

Biskvit:

100 g moke

½ zavojčka pecilnega praška

1 zavojček vaniljinega sladkorja z burbonsko vaniljo

5 jajc

Orehova krema:

150 g drobno mletih orehov

1 kisla smetana

2 beljaka

sladkor po okusu

rum po okusu

Čokoladna krema:

100 g grenke čokolade

250 ml sladke smetane

perlice za okras

Pečico segrejte na 180 stopinj. Pekač (približno 20 x 30 cm) obložite s papirjem za peko.

Moko zmešajte s pecilnim praškom in vaniljo. Jajca ločite, beljake stepite v sneg. Rumenjake penasto stepite in jim postopoma dodajajte mešanico moke ter sneg. Zlijte v pekač in pecite, dokler biskvit nekoliko ne naraste in postane zlatorumen. Ohladite in s pomočjo kozarca izrežite kroge.

Za orehovo kremo beljaka stepite v sneg. Orehe zmešajte s kislo smetano, rumom in sladkorjem, nazadnje vmešajte beljaka.

Čokolado narežite na majhne koščke. Smetano za čokoladno kremo segrejte (a ne zavrite) in z njo prelijte čokolado. Mešajte, da dobite kremo. Pustite, da se ohladi in vmes še nekajkrat premešajte.

Na biskvitne kroge nadevajte orehovo kremo, na njih nabrizgajte čokoladni kremo in okrasite s perlicami. Hranite v hladilniku!