Šunka v testu
Šunka v testu je klasična velikonočna jed, brez katere ni pravih praznikov. Seveda pa je pojem »šunka« precej širok, in odvisen tudi od tega, kaj imate na krožniku najraje. Tako je naša šunka v testu pravzaprav pečena svinjska ribica v testu, saj ne moramo preveč mastnega mesa, a uporabite lahko tudi bolj »običajen« kos svinjine. Prav tako smo naredili nekoliko posebno kruhovo testo: namesto običajnega olja smo mu dodali deviško oljčno olje z aromo tartufov.
Za 4 osebe potrebujete:
600 g – 1 kg »šunke« (mi smo uporabili pečeno prekajeno svinjsko ribico)
600 g krušne moke
1 kocko kvasa (40 g )
½ žličke sladkorja
¼ žličke soli
320 ml mlačne vode
2 žlici suhega peteršilja
50 ml oljčnega olja (z aromo tartufov)
1 jajce
Pripomočki:
modelčki za velikonočne piškote
- stran 1
- stran 2
Podobni članki
- Voščenke v obliki src
(04.02.2011) - Sladkorčki za kavo in čaj
(08.02.2012) - Sirov kolač s krhkim testom
(04.01.2011) - Pita s slanino in čebulo
(05.01.2011) - Velikonočne jedi – pravila in simbolika
(04.03.2013) - Čokoladne tortice s hruškami
(04.10.2011) - Kruh s pestom
(23.01.2014) - Kruh s suhimi figami
(30.12.2013) - Lotarinška pogača
(03.08.2011) - Pita s šparglji in kozicami
(28.12.2010)
Iskanje po receptih
Najbolj brani članki
-
Kdaj imam god?
objavljeno:25.02.2014, 328,814 prikazov -
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:, 304,595 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 225,518 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 193,469 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 159,635 prikazov