marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Šunka v testu

Pošlji prijatelju

šunka v testuMN

Šunka v testu je klasična velikonočna jed, brez katere ni pravih praznikov. Seveda pa je pojem »šunka« precej širok, in odvisen tudi od tega, kaj imate na krožniku najraje. Tako je naša šunka v testu pravzaprav pečena svinjska ribica v testu, saj ne moramo preveč mastnega mesa, a uporabite lahko tudi bolj »običajen« kos svinjine. Prav tako smo naredili nekoliko posebno kruhovo testo: namesto običajnega olja smo mu dodali deviško oljčno olje z aromo tartufov.

Za 4 osebe potrebujete:

600 g – 1 kg »šunke« (mi smo uporabili pečeno prekajeno svinjsko ribico)

600 g krušne moke

1 kocko kvasa (40 g )

½ žličke sladkorja

¼ žličke soli

320 ml mlačne vode

2 žlici suhega peteršilja

50 ml oljčnega olja (z aromo tartufov)

1 jajce

Pripomočki:

modelčki za velikonočne piškote