marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Stožci z lešnikovo kremo (Nutello)

Pošlji prijatelju

nutelini stožciBrent Parker Jones

Recept za 36 slastnih Nutellinih stožcev.

Stožci:
100 g bele moke
ščepec soli
90 g zmehčanega masla
100 g sladkorja v prahu

½ žličke vaniljine esence
4 veliki beljaki

Lešnikova krema:
150 g čokoladno-lešnikove kreme (Nutella)
2,5 dl sveže smetane

Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija. Štiri pekače premažemo z maslom.

Moko in sol presejemo v skledo. Maslo in sladkor penasto umešamo. Dodamo moko in vaniljo. Primešamo rahlo stepene beljake.

S slaščičarsko brizgalko, z 1 cm širokim nastavkom, nabrizgamo majhne ovalne kupčke, 7 cm narazen. Na pekač nabrizgamo največ 5 piškotov. Pečemo vsak pekač posebej, 5 do 8 minut, da piškoti porumenijo ob robovih.

Stožce upognemo tako, da še vroče ovijemo okoli tanjšega valjarja. Odstranimo jih z valjarja in delno prekrijemo robove ter oblikujemo stožce. Pustimo, da se popolnoma ohladijo.

Pekače znova premažemo z maslom in pečemo, dokler ne porabimo testa v celoti.

Stepemo smetano. Dodamo ji  mehko lešnikovo kremo (če ste jo imeli v hladilniku, jo prej nekoliko segrejte nad vodno kopeljo in ohladite). S slaščičarsko brizgalko v oblii zvezde nabrizgamo kremo v stožce.

Recept najdete v knjigi Rachel Lane: Zlata knjiga – slaščice, ki je izšla pri založbi Meander.

Objavljeno z dovoljenjem založbe Meander.

Oglašujte pri nas

Podobni članki