marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Šparglji v tortilji

Pošlji prijatelju

šparglji v tortiljiMN

Zanimiva jed iz kozarca za martini za 4.

2 žlici masla

200 g špargljev

100 g mandljev brez kožice

sol

100 g gorgonzole

½ pomaranče (sok)

200 ml smetane

1 malo jajce

4 pšenične tortilje

Pripravite 4 kozarce za martini. Pečico segrejte na 180 stopinj.

V kozici v smetani stopite gorgonzolo, nato vmešajte še rahlo stepeno jajce. Mešajte, dokler se nekoliko ne zgosti.

Očistite ter narežite šparglje in mandlje nasekljajte na paličice. Maslo stopite v kozici in nanj položite šparglje, nato dodajte še mandlje. Pokrijte in na rahlem ognju dušite 5 minut, da se zmehčajo. Zalijte s sokom pol pomaranče. Če želite, lahko nekoliko posolite.

Tortilje dajte v pečico za približno 5 minut, da se nekoliko popečejo in segrejejo, vendar ne smejo otrdeti. (Lahko jih tudi enostavno ogrejete v mikrovalovni pečici). Tortiljo na enem koncu upognite navznoter, da dobite »škrnicelj« - tako vse štiri tortilje oblikujte in postavite v kozarce. Nadevajte jih s šparglji in prelijte z omako z gorgonzolo. Okrasite jih lahko z rezinami pomaranče (iz polovice, ki vam je ostala).