marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Špageti s kozicami in špinačo

Pošlji prijatelju

špageti s kozicami in špinačoMN

Kozice se odlično podajo k mladi špinači, z njimi pa lahko naredimo odlično omako za špagete za 4.

400 g neto teže očiščenih zamrznjenih repkov kozic

250 g kuhane mlade špinače (odcejene)

4 stroki česna, nasekljani

40 g masla

sol

poper

150 ml sladke smetane

špageti za 4

180 g mladega sirčka (cottage cheese)

Kozice odmrznite in odlijte tekočino.

V velikem loncu skuhajte špagete za štiri osebe po navodilih proizvajalca.

Na rahlem ognju raztopite pol masla in na njem prepražite kozice ter česen. Dodajte špinačo in še drugo polovico masla. Zalijte s smetano, pustite, da zavre, solite in poprajte.

Omako zmešajte s špageti in nadevajte na krožnike. Na vrh vsake porcije dajte žlico ali dve mladega sirčka in še nekoliko popoprajte.