Solatni preliv z jagodami
MN
Preliv, ki izboljša vsako solato. Recept za 100 ml preliva.
50 g zelo zrelih jagod
1 žlica zenfa
1 žlica jogurta
1 žlica balzamičnega kisa
1 žlica nevtralnega olja
½ žličke soli
½ žličke sladkorja
V stoječem mešalniku ali sekljalniku zmeljite jagode. Dodajte zenf in jogurt, kis (po želji ga lahko minimalno razredčite z vodo), olje, sol in sladkor ter dobro premešajte.
Če preliva ne uporabite takoj, ga pred uporabo še enkrat nekoliko premešajte (lahko tudi kar z žlico).
Jagodni preliv je najboljši za zeleno solato ali rukolo, še zlasti, če v solato narežete še kakšno jagodo.
Podobni članki
Rukola s hruško in ovčjim sirom
(18.07.2012)Solata iz lubenice z briejem in rukolo
(30.05.2011)Piščančja solata z nektarinami in orehi
(06.06.2014)Domače napolitanke
(05.09.2014)Solata s hruško in gorgonzolo
(05.02.2012)Bučna solata iz pečice
(07.09.2014)Čokoladne kocke z meto
(22.12.2010)Sladkorni grah v solati
(28.06.2011)Prekmurska gibanica
(22.01.2012)Malinov solatni preliv
(04.12.2010)
Iskanje po receptih
Najbolj brani članki
-
Kdaj imam god?
objavljeno:25.05.2012, 331,767 prikazov -
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:, 305,101 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 225,800 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 193,773 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 159,929 prikazov