Solata s hruško in gorgonzolo
Hruška in gorgonzola sta še vedno najboljša kombinacija, k polnosto okusa pa še dodatno prispeva balzamični kis.
Sestavin vam ni treba meriti – dodajajte jih po svojih željah in okusu.
Orehi
Hruška
Gorgonzola
Rukola
Druga solata (po izbiri)
Orehe prepražite v ponvi brez maščobe, da razvijejo okus. Nekaj jih nasekljajte, nekaj pustite celih.
Hruško operite, razrežite na četrtine ter odstranite muho in peške. V sopari jih pokuhajte do mehkega.
Gorgonzolo (ali drug sir z modro plesnijo) nadrobite.
Na krožnik nadevajte solato, rukolo, naložite hruško, potrosite z orehi in sirom ter prelijte z malo balzamičnega kisa (ki ga po želji lahko tudi nekoliko razredčite z vodo).
Podobni članki
- Solatni preliv z modrim sirom
(17.01.2011) - Kruhki s kakijem in sirom
(18.11.2013) - Solatni preliv z jagodami
(25.05.2012) - Piščančja solata z nektarinami in orehi
(06.06.2014) - Rukola s hruško in ovčjim sirom
(18.07.2012) - Solata z jagodami in tofujem v balzamičnem kisu
(21.04.2011) - Solata iz lubenice z briejem in rukolo
(30.05.2011) - Hruške z gorgonzolo
(23.06.2011) - Opečenci s tuno
(09.04.2011) - Hruške s čokolado in mandlji
(13.11.2012)
Iskanje po receptih
Najbolj brani članki
-
Kdaj imam god?
objavljeno:05.02.2012, 324,355 prikazov -
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:, 303,793 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 224,851 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 192,847 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 159,026 prikazov