marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Snežene kepe

Pošlji prijatelju

Mleko zlijte v večjo kozico in ga pristavite na ogenj, da zavre.

Medtem beljake in sol stepite v čvrst sneg. Ko so stepeni, dodajte vaniljino aromo in 3 žlice sladkorja in na hitro še enkrat premešajte.

Ko mleko zavre, zmanjšajte ogenj. Z žlico zajemajte sneg in ga dalje po dve ali tri žlice naenkrat v mleko, povečajte ogenj – da se mleko speni in kepe v penah lepo nabreknejo. Kepe po kratkem času obrnite in pustite, da se še na drugi strani na hitro pokuhajo v penah.

Pene vzemite iz mleka z žlico in jih nadevajte v skodelice – pri zajemanju z žlico boste tako dali v skodele tudi nekaj mlečnih pen.

Ves beljak oz, kepe tako skuhajte in porazdelite med 4 skodelice. Nazadnje manjše ostanke beljaka poberite iz mleka s penovko.

polovico praška za vaniljin puding zmešajte z dvema žlicama sladkorja, dodajte nekaj žlic hladnega mleka in premešajte, da se znebite kepic. Zakuhajte v vrelo mleko in skuhajte redek puding po navodilih (običajno je potrebno kuhanje z mešanjem 3 do 5 minut).

Vaniljin puding enakomerno porazdelite v skodele s kepami. Pustite, da se ohladi.

Hladne kepe posujte z nasekljano čokolado oziroma čokoladnimi ostružki.

Oglašujte pri nas

Podobni članki