marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Smetanova torta z jagodami in borovnicami

Pošlji prijatelju

smetanova torta z jagodami in borovnicamiMN

Osvežilna in slastna - brez peke!

300 g borovnic (lahko zamrznjenih)

30 g sladkorja

700 g sirčka maskarpone

100 g sladkorja

1 žlica vaniljine esence

250 ml smetane

1 zavojček (20 g) instant želatine v prahu

300 g jagod

200 g otroških piškotov

100 ml mleka

Borovnice zmešajte s 30 g sladkorja. Jagode operite, odstranite peclje in narežite: nekaj na lističe, ki bodo za okras na vrhu torte, ostalo na kockice v velikosti borovnic.

Okrogel pekač s snemljivim obodom (premer 22 – 23 cm) spodaj obložite s papirjem za peko.

Vsak piškot na eni strani skrajšajte za približno 3 cm in jih zložite ob obodu s sladkorno stranjo navzven, tako da gledajo kakšen centimeter nad rob pekača. Z odrezanimi deli piškotov obložite dno pekača. Piškote na dnu prelijte z mlekom.

Stepite smetano skupaj z instant želatino (želatina fix).

Maskarpone dobro zmešajte s 100 g sladkorja in vaniljino esenco. Vmešajte smetano. Dodajte na kockice narezane jagode in jih vmešajte z žlico ali kuhalnico.

smetanova torta - načetaMN

Polovico kreme nadevajte na piškote. Prekrijte z borovnicami – ostane naj jih ena ali dve zvrhani žlici za okras na vrhu. Prekrijte s preostalo kremo in jo dobro zamažite, da bo šla tudi med piškote ob obodu.

Torto po vrhu okrasite z lističi jagod in borovnicami ter postavite v hladilnik za uro ali dve, nato snemite obod pekača.