marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Slivova marmelada z limeto in ingverjem

Pošlji prijatelju

slivova marmelada z ingverjem in limetoUN

Sladka, kisla ali pikantna?

2,5 kg opranih in razkoščičenih sliv

600 g rjavega sladkorja

5 limet

50 g svežega ingverja

2 žlici ingverja v prahu

20 g (1 zavojček)citronske kisline

25 g mešanice za želiranje (»Želin«, 1 zavojček)

2 žlici sladkorja

Limetam odrežite lupino, jih razrežite na četrtine in odrežite še notranje kožice (kolikor je možno). Narežite jih na koščke. Ingver olupite in drobno sesekljate (uporabite sekljalnik).

V velik lonec nadevajte slive, rjavi sladkor, limete, svež ingver, ingver v prahu in citronsko kislino. Pokrijte in zavrite, nato odstavite in pretlačite s paličnim mešalnikom.

Mešanico za želiranje zmešajte s sladkorjem ter jo dodajte marmeladi. Ponovno jo zavrite ter kuhajte še 5 minut, med tem pa ves čase mešajte in odstranjujte pene.

Nalijte v vroče kozarčke do približno 1 cm pod robom kozarčka. Takoj zaprite. (Kozarčke lahko segrejete v pečici ali s pomivanjem v stoju.)