marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Slivova drobljenka

Pošlji prijatelju

slivova drobljenkaUN

Okusna in preprosta sadna pita, ki jo lahko pripravite tudi z drugim sadjem.

200 g moke

150 g ostre moke

2 ščepca soli

280 g mehkega masla

2 žlici belega vina

2 žlici vode

2 jajci

50 g sladkorja

1 kg na polovice narezanih sliv

80 g mletih lešnikov

½ žličke cimeta

Sladkor v prahu za posipanje

Ločite rumenjake od beljakov. Zmešajte moko, ščepec soli, maslo, vino, vodo in rumenjaka ter sladkor in zgnetite testo za drobljenko. Ko je dobro pregneteno, naj stoji pol ure, medtem pa pečico segrejte na 190 stopinj Celzija.

Testo razdelite na dva dela. Polovico razvaljajte ter z njo prekrijte dno pravokotnega namaščenega pekača. Testo obložite s polovicami sliv ter jih po vrhu posujte z mletimi lešniki in cimetom. Zvaljajte še drugo polovico testa in prekrijte slive.

Beljaka skupaj s preostalim ščepcem soli stepite v sneg ter z njim prekrijte drobljenko. Pecite pol ure in jo nato potresite s sladkorjem v prahu.