marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Sladko slane bučnice

Pošlji prijatelju

pražene bučnice v skodeliciFotolia

Pri rezljanju buče za noč čarovnic bučna semena očistite in ločite, pa lahko naredite slastne bučnice, ki jih bodo vsi z veseljem grizljali.

1 skodelica (250 ml) bučnic

1 žlica (15 ml) stopljenega masla

1 žlica sladkorja

¼ žličke soli

malo mletega cimeta

Pečico segrejte na 150 stopinj.

Bučna semena operite, nato jih naložite na papirnato brisačko in prekrijte z drugo plastjo papirnate brisačke, da jih do suhega popivnate.

Velik pekač pogrnite s papirjem za peko ter po njem enakomerno razprostite bučnice. Pecite jih 50 do 60 minut, da bodo dobro presušene.

Temperaturo pečice dvignite na 180 stopinj.

Bučna semena stresite v skledo, dodajte sladkor, sol, cimet in maslo. Z žlico ali kuhalnico dobro premešajte.

Semena znova razprostite po papirju v pekaču in pecite 10 do 15 minut, da postanejo zlatorjava. Vmes semena kar na pekaču nekajkrat premešajte.

Podobni članki