Sladko slane bučnice
Pri rezljanju buče za noč čarovnic bučna semena očistite in ločite, pa lahko naredite slastne bučnice, ki jih bodo vsi z veseljem grizljali.
1 skodelica (250 ml) bučnic
1 žlica (15 ml) stopljenega masla
1 žlica sladkorja
¼ žličke soli
malo mletega cimeta
Pečico segrejte na 150 stopinj.
Bučna semena operite, nato jih naložite na papirnato brisačko in prekrijte z drugo plastjo papirnate brisačke, da jih do suhega popivnate.
Velik pekač pogrnite s papirjem za peko ter po njem enakomerno razprostite bučnice. Pecite jih 50 do 60 minut, da bodo dobro presušene.
Temperaturo pečice dvignite na 180 stopinj.
Bučna semena stresite v skledo, dodajte sladkor, sol, cimet in maslo. Z žlico ali kuhalnico dobro premešajte.
Semena znova razprostite po papirju v pekaču in pecite 10 do 15 minut, da postanejo zlatorjava. Vmes semena kar na pekaču nekajkrat premešajte.
Podobni članki
- Posajen koruzni kruh z bučnicami
(14.10.2014) - Pica z marelicami in žajbljem
(12.06.2012) - Piškoti s semeni
(23.04.2012) - Buča s krompirjem iz pečice
(06.11.2012) - Sirova gnezda z orehi
(10.11.2013) - Jagodna rulada
(30.04.2011) - Medenjakovo pecivo
(29.12.2013) - Smarties piškoti
(28.12.2011) - Nutellini piškoti
(26.11.2012) - Kokosova potica
(13.12.2013)
Iskanje po receptih
Najbolj brani članki
-
Kdaj imam god?
objavljeno:29.10.2011, 326,763 prikazov -
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:, 304,162 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 225,106 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 193,112 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 159,339 prikazov