marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Skutini cmoki s slivami

Pošlji prijatelju

skutini cmoki s slivamiMN

Kadar nimate pripravljenega krompirja za krompirjeve cmoke in se vam zdi priprava kuhanega testa preveč dolgotrajna, so hitra rešitev skutini cmoki. Zna pa se seveda zgoditi, da krompirjevih potem sploh ne boste pripravljali več - skutini cmoki so namreč izjemni!

1 lonček (500 g) skute

1 lonček + 2 žlici moke

1 vaniljin sladkor

¼ žličke soli

1 jajce

15 – 20 sliv

15 – 20 kock sladkorja (po želji)

Kako pa se pripravijo skutini cmoki?

Skuto dobro premešajte, še zlasti, če ni pasirana. Dodajte vaniljin sladkor, sol in jajce ter jih dobro vmešajte.

Z lončkom od skute odmerite moko, jo dodajte k skuti in dodajte še dve žlici moke za povrh. Z gnetilnimi kavlji zgnetite gladko testo.

Slive operite, odprite in odstranite koščice. Če želite sladke cmoke, v vsako slivo vstavite kocko sladkorja.

Z dobro pomokanimi rokami slive vsako posebej zavijte v testo – debelina testa naj bo 2 centimetra. Kroglice dobro zgnetite med dlanmi, da bo površina gladka in dobro zaprta. Po oblikovanju vsake kroglice si znova pomokajte dlani. Nadaljujte, dokler niso narejeni vsi skutini cmoki.

V velikem loncu zavrite vodo in vanj naložite cmoke. Čez minuto ali dve jih z lopatico rahlo pridvignite, saj se radi primejo na dno lonca. Cmoki so kuhani, ko pričnejo plavati na površju.

Odvečne cmoke, ki jih ne boste skuhali, naložite na pomokan pladenj in jih zamrznite. Ko so skutini cmoki enkrat zamrznjeni, se ne bodo več sprijemali med sabo, in takrat jih lahko preložite v vrečice za zamrzovanje.

Podobni članki