marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Skutina torta z mandarinami

Pošlji prijatelju

skutina torta z mandarinamiFotolia

Osvežilna in rahla tortica za vse priložnosti, pri kateri lahko mandarine zamenjate tudi z drugimi vrstami sadja, na primer grozdjem ali jagodami.

Testo:

200 g moke

120 g mehkega masla

80 g sladkorja

1 rumenjak

ščepec soli

naribana lupina ½ bio limone

Krema:

180 g sladkorja

2 rumenjaka

400 ml sladke smetane

500 g pasirane skute

50 g sladkorja v prahu

250 ml mleka

naribana lupina ½ bio limone

8 lističev želatine

3 mandarine

1 zavojček preliva za torte

Moko, sol, maslo, sladkor, rumenjak in limonino lupinico dobro vgnetite, zavijte v aluminijasto folijo in dajte v hladilnik, da testo eno uro počiva.

Olupite mandarine, jih razdelite na krhlje ter odstranite vso kožico.

Pečico segrejte na 200 stopinj. Testo vzemite iz hladilnika, ga porazdelite na dno okroglega pekača in pecite 15 minut. Ohladite.

Liste želatine namočite v hladni vodi. V loncu zavrite mleko, sladkor, rumenjaka in limonino lupino. Želatino ožemite in jo vmešajte v zmes. Ohladite. Stepite sladko smetano. Stepeno smetano in skuto vmešajte v ohlajeno zmes.

Po navodilih pripravite preliv za torte in stresite vanj krhlje mandarin. Prepojene s prelivom jih nato poberite iz posode in jih pol naložite na pečeno testo. Obod modla zaščitite s papirjem za peko in biskvit ter mandarine prekrijte s kremo. Po vrhu kreme razporedite preostale krhlje mandarin. Postavite v hladilnik, da se krema popolnoma strdi.