marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Skittles vodka

Pošlji prijatelju

skittles vodka - različne v kozarcihMN

Opozorilo: Recept je primeren zgolj za polnoletne!

Na Silvestrovo si radi privoščimo kakšen koktejl, vendar pa ti običajno zahtevajo kar pestro zalogo žganih pijač. Za pisane alkoholne napitke različnih sadnih okusov pa lahko poskrbite tudi drugače – z bonboni skittles. »Okusite mavrico« (kot pravi slogan) tudi v tekoči obliki.

Potrebujete bonbončke skittles (običajne ali iz jagodičevja, torej v rdečem ali vijoličnem ovoju), vodko ter kozarce za vlaganje s pokrovčki (kolikor različnih okusov boste naredili, toliko kozarcev je potrebnih).

Bonbončke ločite po barvajh in okusih ter jih nadevajte v kozarce za vlaganje. Prelijte z vodko in kozarce zaprite. Pustite stati en dan in vmes nekajkrat pretresite, da se bonbončki ne bodo sprijeli na dnu. Barva bonbonov se bo sicer stopila takoj, za preostali del bonbončka (ki bo poskrbel za okus) pa je res potreben skoraj cel dan.

Koliko bonbončkov uporabiti za koliko vodke? Praviloma naj bi za 350 ml vodke zadostovalo 25 bonbončkov, a če želite močnejšo barvo in močnejši okus, jih dodajte več.

Naslednji dan kozarce odprite in tekočino iz vsakega posebej precedite skozi čisto gazo ali kavni filter za enkratno uporabo. Pretočite v stekleničke in že ste nared, da pisano sadno mavrično vodko ponudite samo ali jo zmešate s sokom.