marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Sirova torta (cheesecake) s slivami

Pošlji prijatelju

sirova torta s slivami (cheesecake)MN

Mlad sirček v skorjici iz mandljev in piškotov ter dodatkom sliv - slastna sirova torta (cheesecake)!

Skorja:

150 g mletih mandljev

200 g otroških piškotov

140 g masla

2 – 3 žlice vode

Nadev:

700 g mladega sirčka

260 g sladkorja

450 g milerama

50 g moke

2 žlici limoninega soka

2 zavojčka vaniljinega sladkorja z burbonsko vaniljo

5 jajc

200 g sliv

50 g sladkorja

Opomba glede sestavin: Sirova torta (cheesecake) zahteva mlad sirček, ne pa skute! najbolj znan sirček je Philadelphia, mi pa ponavadi uporabljamo "generik" znamke S-budget.

Piškote zmeljite in jih zmešajte z mandlji. Maslo stopite in ga dodajte piškotom in mandljem. Zmešajte, da dobite maso, ki se pot stiskom prstov sprime, po potrebi dodajte nekaj žlic vode.

Pekač za torto spodaj obložite s papirjem. Vanj stresite polovico piškotne mase in jo poravnajte ter pritisnite ob dno. Ostalo maso pritisnite ob obod pekača – do vrha roba.

Slive operite in odstranite koščice, jih zmeljite in skupaj s sladkorjem skuhajte. Vrejo naj približno 10 minut, pene odstranite.

Pečico segrejte na 160 stopinj.

Sirček  nekoliko stepite, vmešajte sladkor in vaniljin sladkor, mileram ter limonin sok. Dobro zmešajte, nato postopoma eno za drugim dodajajte jajca.

Kremo vlijte v skorjo. Na vrh kreme po žlicah vlivajte slivovo »marmelado« - dodajajte jo počasi, da ne bo vsa potonila.

Torto pecite 1 uro in 15 minut. Pustite, da so v pekaču popolnoma ohladi (kar dolgo bo trajalo), nato jo postavite v hladilnik, da se popolnoma strdi.

Poskusite še: Čokoladna sirova torta in Sirova torta z belo čokolado in malinami.