Rukola s smetano
Recept za 300 g lahkega in okusnega namaza, ki bo teknil tudi vegetarijancem.
1 šopek rukole
50 g bučnic (oluščenih)
200 g kisle smetane (24% mlečne maščobe)
sol
poper
limonin sok
Rukolo preberemo, operemo in osušimo. Peclje odstranimo, liste zmeljemo v mešalniku skupaj z bučnicami.
Smetano gladko umešamo ter jo začinimo s soljo, poprom in kancem limoninega soka.
Mešanico rukole in bučnic vmešamo v smetano in ponudimo.
Namaz se v dobro zaprtem kozarčku v hladilniku ohrani približno 5 dni. Če se na površini nabere tekočina, ga pred uporabo dobro premešamo.
Namaz odlično tekne na kruhu pa tudi na pikantnih palačinkah. Če smetano zmešamo s 100 ml mleka, dobimo redkejšo pomako, v katero pomakamo npr. krompir v oblicah ali koščke presne zelenjave.
Recept iz knjige Dagmar von Cramm: Kuhajmo za družino. Objavljeno z dovoljenjem založbe Mladinska knjiga.
Podobni članki
- Namaz iz sardin in namaz iz posušenih paradižnikov
(08.12.2011) - Čokoladne ameriške palačinke z banano
(20.07.2011) - Kostanjev čokoladni namaz
(17.10.2013) - Cmoki s čokolado
(26.01.2011) - Popolne palačinke
(12.04.2012) - Palačinke s kakijem in medom
(07.10.2014) - Pršutni zvitki s hruško
(21.02.2011) - Krompir s čemaževim namazom
(02.04.2011) - Ameriške palačinke s skuto in nektarinami
(07.08.2012) - Palačinke z jurčki in sirom za žar
(20.09.2012)
Iskanje po receptih
Najbolj brani članki
-
Kdaj imam god?
objavljeno:25.03.2011, 324,355 prikazov -
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:, 303,793 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 224,851 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 192,847 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 159,026 prikazov