marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Rukola s smetano

Pošlji prijatelju

rukola s smetanoFotos mit Geschmack

Recept za 300 g lahkega in okusnega namaza, ki bo teknil tudi vegetarijancem.

1 šopek rukole

50 g bučnic (oluščenih)

200 g kisle smetane (24% mlečne maščobe)

sol

poper

limonin sok

Rukolo preberemo, operemo in osušimo. Peclje odstranimo, liste zmeljemo v mešalniku skupaj z bučnicami.

Smetano gladko umešamo ter jo začinimo s soljo, poprom in kancem limoninega soka.

Mešanico rukole in bučnic vmešamo v smetano in ponudimo.

Namaz se v dobro zaprtem kozarčku v hladilniku ohrani približno 5 dni. Če se na površini nabere tekočina, ga pred uporabo dobro premešamo.

Namaz odlično tekne na kruhu pa tudi na pikantnih palačinkah. Če smetano zmešamo s 100 ml mleka, dobimo redkejšo pomako, v katero pomakamo npr. krompir v oblicah ali koščke presne zelenjave.

Recept iz knjige Dagmar von Cramm: Kuhajmo za družino. Objavljeno z dovoljenjem založbe Mladinska knjiga.