marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Rožičev biskvit

Pošlji prijatelju

kos rožičevega biskvita. okrašen s skorjo vimeta in zvezdastim janežemFotolia

Sočen biskvit z vonjem po praznikih. Tako enostaven, da tehtnice skoraj ne potrebujete.

4 jajca

1 ščep soli

200 ml sladkorja

½ žlice vaniljine esence

100 ml moke

1 zavojček pecilnega praška

200 ml sončničnega olja

100 ml mleka

175 ml rožičeve moke

¾ večjega jabolka

300 ml čokolade v prahu

Beljakova glazura:

1 beljak (jajca velikosti S)

150 g sladkorja v prahu

½ žličke ruma

1 – 2 žlici vode

malo čokoladnega preliva za sladoled

Pečico segrejte na 180 stopinj, pekač (30 x 22 cm) obložite s papirjem za peko.

Jabolko olupite in ga ¾ drobno naribajte (lahko tudi celega, če je jabolko manjše).

Jajca ločite. Beljake s soljo stepite v sneg, rumenjake dobro stepite s sladkorjem, nato jim primešajte vaniljino aromo.

Zmešajte moko, pecilni prašek in čokolado. K rumenjakovi zmesi izmenično mešajte mešanico moke s čokolado ter olje in mleko. Nazadnje ročno vmešajte naribano jabolko in sneg. Prelijte v pekač in pecite 30 - 35 minut.

Model vzemite iz pečice in pustite, da se biskvit popolnoma ohladi.

Beljak majhnega jajca nekoliko stepite – zgolj toliko, da dobi belo barvo, mu primešajte rum in sladkor, nazadnje pa še malo vode – da se bo beljakova krema svetila in se bo lepo mazala. Z lopatico jo lepo namažite na biskvit in nato preko naredite še nekaj tankih vijug s čokoladnim prelivom za sladoled. Pustite, da se skorja posuši.

Opomba: Namesto beljakove skorje lahko biskvit prelijete tudi s čokoladno glazuro. Če želite še bolj dišeč biskvit, lahko vanj dodate tudi malo mletega cimeta.

Podobni članki