marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Ribje palčke z omako

Pošlji prijatelju

ribje palčke z omakoMN

Okusne palčke, ki jih ni potrebno cvreti v olju. Za 4 osebe.

1 jajce

1 žlica vode

sol

poper

1 žlica kečapa

1,5 žlice ribanega parmezana

4 fileji ribe (na primer pange)

100 g polbelih drobtin

50 ml oljčnega olja

Omaka:

75 ml majoneze

75 ml kisle smetane

1 žlica kislih kumaric

1 žlička rjavega sladkorja

1 žlica drobno nasekljane čebule

poper

V skledi zmešajte jajce, vodo, sol, poper in kečap. Na globokem krožniku zmešajte drobtine in parmezan.

Ribje fileje narežite na 2 do 3 cm široke paličice. Namočite jih v jajčno mešanico, nato na hitro v drobtine.

V veliki ponvi segrejte toliko oljčnega olja, da je dno pokrito. Ribe pecite v več rundah, dokler ne dobijo zlate barve oziroma približno 3 minute na vsaki strani. Ko jih poberete iz ponve jih položite na kuhinjske papirnate brisače.

Za omako najprej sesekljajte kisle kumarice in jih zmešajte z rjavim sladkorjem, da dobijo sladko-kisel okus. Zmešajte majonezo in smetano, nasekljajte čebulo in jo stresite v mešanico. Dodajte poper po želji in nazadnje še kumarice. Dobro premešajte.