Ribje palčke z omako
MN
Okusne palčke, ki jih ni potrebno cvreti v olju. Za 4 osebe.
1 jajce
1 žlica vode
sol
poper
1 žlica kečapa
1,5 žlice ribanega parmezana
4 fileji ribe (na primer pange)
100 g polbelih drobtin
50 ml oljčnega olja
Omaka:
75 ml majoneze
75 ml kisle smetane
1 žlica kislih kumaric
1 žlička rjavega sladkorja
1 žlica drobno nasekljane čebule
poper
V skledi zmešajte jajce, vodo, sol, poper in kečap. Na globokem krožniku zmešajte drobtine in parmezan.
Ribje fileje narežite na 2 do 3 cm široke paličice. Namočite jih v jajčno mešanico, nato na hitro v drobtine.
V veliki ponvi segrejte toliko oljčnega olja, da je dno pokrito. Ribe pecite v več rundah, dokler ne dobijo zlate barve oziroma približno 3 minute na vsaki strani. Ko jih poberete iz ponve jih položite na kuhinjske papirnate brisače.
Za omako najprej sesekljajte kisle kumarice in jih zmešajte z rjavim sladkorjem, da dobijo sladko-kisel okus. Zmešajte majonezo in smetano, nasekljajte čebulo in jo stresite v mešanico. Dodajte poper po želji in nazadnje še kumarice. Dobro premešajte.
Podobni članki
Brancin v soli (solnem oklepu)
(27.07.2017)Kuskus z bučo
(08.10.2012)Bučkini zvitki s feto v paradižnikovi omaki
(11.06.2011)Mini zelenjavni zavitki
(19.01.2011)Paradižniki s tuninim nadevom
(06.09.2014)Koruzni polpetki
(20.06.2012)Domača majoneza
(07.03.2011)Polnjene paprike
(02.09.2014)Mesne kroglice z zelenjavo
(09.05.2012)Opečeni kruhki z mocarelo
(22.11.2010)
Iskanje po receptih
Najbolj brani članki
-
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:04.09.2011, 298,305 prikazov -
Kdaj imam god?
objavljeno:, 293,288 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 221,460 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 189,438 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 155,685 prikazov