Rezanci z bučkami
MN
Hitro kosilo polnega okusa.
½ bele čebule
4 stroki česna
2 žlici oljčnega olja
800 g bučk
¼ žličke soli
poper
3 listi bazilike
250 ml smetane
rezanci za 4 osebe
150 g ovčjega sira (pecorino)
Medtem, ko pripravljate omako iz bučk, zavrite osoljeno vodo in v njen skuhajte rezance.
Nasekljajte čebulo in česen ter lističe bazilike. Na olju ju počasi pražite.
Bučke umijte, razrežite po dolgem na četrtine, odstranite mehak središčni del s semeni, nato pa nakockajte.
Bučke stresite na praženo čebulo, jih posolite, pokrijte in dušite 5 minut – biti morajo mehke, vendar še vedno čvrste. Zalijte jih s smetano, in pustite, da se še za nekaj minut pokuhajo v odprti posodi. Poprajte.
Odcedite rezance in jih zmešajte z omako, ali pa nadevajte na krožnike in nadevajte omako z bučkami preko njih. Na vrh nadevajte rezine ali nadrobljene koščke ovčjega sira.
Podobni članki
Testenine z jurčki in slanino
(14.09.2014)Kruhki z breskvami in mocarelo
(28.08.2012)Rukola s hruško in ovčjim sirom
(18.07.2012)Pica z govejim pršutom, rukolo in popečenim sirom
(13.05.2011)Buča s krompirjem iz pečice
(06.11.2012)Por z maslom
(02.10.2012)Sladka čili omaka
(30.10.2012)Bučkini zvitki s feto v paradižnikovi omaki
(11.06.2011)Kruhki s sirom in paradižnikom iz pečice
(31.05.2012)Hruške s čokolado in mandlji
(13.11.2012)
Iskanje po receptih
Najbolj brani članki
-
Kdaj imam god?
objavljeno:20.08.2012, 331,551 prikazov -
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:, 305,061 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 225,781 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 193,720 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 159,898 prikazov