marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Rezanci z bučkami

Pošlji prijatelju

rezanci z bučkamiMN

Hitro kosilo polnega okusa.

½ bele čebule

4 stroki česna

2 žlici oljčnega olja

800 g bučk

¼ žličke soli

poper

3 listi bazilike

250 ml smetane

rezanci za 4 osebe

150 g ovčjega sira (pecorino)

Medtem, ko pripravljate omako iz bučk, zavrite osoljeno vodo in v njen skuhajte rezance.

Nasekljajte čebulo in česen ter lističe bazilike. Na olju ju počasi pražite.

Bučke umijte, razrežite po dolgem na četrtine, odstranite mehak središčni del s semeni, nato pa nakockajte.

Bučke stresite na praženo čebulo, jih posolite, pokrijte in dušite 5 minut – biti morajo mehke, vendar še vedno čvrste. Zalijte jih s smetano, in pustite, da se še za nekaj minut pokuhajo v odprti posodi. Poprajte.

Odcedite rezance in jih zmešajte z omako, ali pa nadevajte na krožnike in nadevajte omako z bučkami preko njih. Na vrh nadevajte rezine ali nadrobljene koščke ovčjega sira.