Puranji medaljoni z zelenim poprom
Omaka z zelenim poprom se poda tudi k perutnini. Recept za 4 osebe.
700 g puranjih prsi, narezanih na 4 debele medaljone
Sol
3 žlice olja
200 ml belega vina
300 ml kokošje jušne osnove (lahko tudi iz kocke)
4 žlice zelenega popra iz slanice (uporabili smo Etinega)
2 žlici gorčice
150 ml smetane
Meso rahlo osolite. V globoki ponvi segrejte olje ter vse štiri medaljone na zmernem ognju dobro popecite z obeh strani. Nato jih odstranite iz ponve ter imejte na toplem, sokov pa iz ponve ne odlivajte.
V ponev prilijte vino in jušno osnovo, zavrite in kuhljajte na zmernem ognju, da do polovice izpari. Dodajte zeleni poper, nato vmešajte gorčico in smetano. Na vrh naložite medaljone, pokrijte in dušite 3 minute, da postane omaka bolj kompaktna, meso pa se ponovno segreje.
Podobni članki
- Paella
(29.07.2011) - Puranji medaljoni z jabolki
(15.03.2011) - Čokoladne ameriške palačinke z banano
(20.07.2011) - Račje prsi z ingverjem na rdečem zelju z ananasom
(22.01.2011) - Svinjski file z jabolčno omako s karijem
(03.12.2010) - Mesne kroglice v omaki
(30.01.2012) - Popolne palačinke
(12.04.2012) - Francoski opečenec
(12.10.2012) - Jajca po škotsko / Škotska jajca
(03.04.2012) - Sladko – kisla svinjina
(12.03.2011)
Iskanje po receptih
Najbolj brani članki
-
Kdaj imam god?
objavljeno:11.12.2010, 324,359 prikazov -
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:, 303,796 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 224,856 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 192,848 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 159,026 prikazov