marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Puranji medaljoni z zelenim poprom

Pošlji prijatelju

puranji medaljon z zelenim popromMN

Omaka z zelenim poprom se poda tudi k perutnini. Recept za 4 osebe.

700 g puranjih prsi, narezanih na 4 debele medaljone

Sol

3 žlice olja

200 ml belega vina

300 ml kokošje jušne osnove (lahko tudi iz kocke)

4 žlice zelenega popra iz slanice (uporabili smo Etinega)

2 žlici gorčice

150 ml smetane

Meso rahlo osolite. V globoki ponvi segrejte olje ter vse štiri medaljone na zmernem ognju dobro popecite z obeh strani. Nato jih odstranite iz ponve ter imejte na toplem, sokov pa iz ponve ne odlivajte.

V ponev prilijte vino in jušno osnovo, zavrite in kuhljajte na zmernem ognju, da do polovice izpari. Dodajte zeleni poper, nato vmešajte gorčico in smetano. Na vrh naložite medaljone, pokrijte in dušite 3 minute, da postane omaka bolj kompaktna, meso pa se ponovno segreje.