marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Puran in ananas na žaru s parmezanovo omako

Pošlji prijatelju

puranov file z ananasom na žaru s parmezanovo omakoMN

Priprava jedi na žaru je povsem preprosta. Za 4 osebe.

800 g puranjega fileja (štirje 2 cm debeli zrezki)

sol

1 manjši ananas

1 jajce

200 ml smetane

100 g parmezana

Puranji file narežite na štiri 2 cm debele zrezke. Posolite.

Ananasu odstranite rožo ter ga po dolžini narežite na četrtine. Vsaki četrtini odstranite trdo sredico. Po širini narežite na 15 mm debele rezine.

Fileje popecite na žaru. Ko jih obrnete, dodajte na žar še rezine ananasa ter popecite z obeh strani.

V majhni kozici segrejte smetano do vretja in vmešajte parmezan. Odstavite z ognja. Jajce umešajte in ga dodajte smetani. Postavite nazaj na ogenj in segrejte, da se nekoliko zgosti, vendar ne dovolite, da zavre. Prelijte po mesu in ananasu.

Oglašujte pri nas