Puran in ananas na žaru s parmezanovo omako
Priprava jedi na žaru je povsem preprosta. Za 4 osebe.
800 g puranjega fileja (štirje 2 cm debeli zrezki)
sol
1 manjši ananas
1 jajce
200 ml smetane
100 g parmezana
Puranji file narežite na štiri 2 cm debele zrezke. Posolite.
Ananasu odstranite rožo ter ga po dolžini narežite na četrtine. Vsaki četrtini odstranite trdo sredico. Po širini narežite na 15 mm debele rezine.
Fileje popecite na žaru. Ko jih obrnete, dodajte na žar še rezine ananasa ter popecite z obeh strani.
V majhni kozici segrejte smetano do vretja in vmešajte parmezan. Odstavite z ognja. Jajce umešajte in ga dodajte smetani. Postavite nazaj na ogenj in segrejte, da se nekoliko zgosti, vendar ne dovolite, da zavre. Prelijte po mesu in ananasu.
Podobni članki
- Kruhki z breskvami in mocarelo
(28.08.2012) - Popečena polenta s pestom
(05.03.2011) - Puranji medaljoni z jabolki
(15.03.2011) - Pica z govejim pršutom, rukolo in popečenim sirom
(13.05.2011) - Puranji medaljoni z zelenim poprom
(11.12.2010) - Opečenci s tuno
(09.04.2011) - Čokoladne ameriške palačinke z banano
(20.07.2011) - Kruhova grmada z jajčno kremo
(29.01.2012) - Koruzni polpetki
(20.06.2012) - Ocvrti čebulni obročki
(03.05.2012)
Iskanje po receptih
Najbolj brani članki
-
Kdaj imam god?
objavljeno:02.07.2011, 323,810 prikazov -
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:, 303,623 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 224,800 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 192,762 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 158,893 prikazov