marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Punč bombice

Pošlji prijatelju

punč bombiceMN

Punč bombice, kroglice, ježki … Imena so različna, a v slaščičarnah jih takoj prepoznate kot velike kroglice, povaljane v kokos ali čokoladne mrvice. Verjetno tudi veste, iz česa so narejene: zanje se porabi biskvit tort, ki nosi šle v prodajo – kreme odstranijo, biskvite zdrobijo, dodajo nekaj preprostih sestavin, in naredijo krogle. Ja, res je, sestavine so zelo preproste – ob receptih, ki vključujejo kaj »posebnega«, se moj znanec slaščičar vedno zgolj nasmeji in pove, da drage sestavine pač niso za »široko potrošnjo«, saj kosa tortice pač ne more prodajati po 5 evrov. Tako … Naš recept za punč bombice zato ostaja tak, kot mora biti: osnoven, preprost, brez dodatkov.

400 g biskvita za rulado ali torto (specite ali kupite)

4 žlice kakava

125 ml vode

3 žlice rumove arome*

1 žlica vaniljine arome

180 g marelične marmelade

100 g kokosove moke (po želji)

kokosova moka, čokoladne mrvice, sladkorni konfeti ali podobno

*Opomba: Če bodo punč bombice namenjene odraslim, namesto rumove arome vmešajte v vodo pravi rum – po svojem okusu, a količina celokupne tekočine naj ostane enaka.

Podobni članki