marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Preprosta čokoladna torta

Pošlji prijatelju

rezina čokoladne torteFotolia

Čokoladen biskvit, nadevan s smetanovo čokoladno kremo – enostavno!

150 g moke

50 g grenkega kakava

½ zavojčka pecilnega praška

½ žličke sode bikarbone

1 ščep soli

150 g sladkorja

240 ml mleka

100 g mehkega masla

1 jajce

Maslo za pekač

Krema:

120 g jedilne čokolade

250 ml smetane za stepanje

malo bele in rjave čokolade ali smetane za okras

Pečico segrejte na 180 stopinj in pekač za torto (26 cm) namažite z malo masla.

Zmešajte moko, pecilni prašek, sodo bikarbono, kakav in sol.

Maslo stepite s sladkorjem. Vmešajte jajce. Nato postopoma izmenično dodajajte suhe sestavine in mleko. Testo zlijte v pekač in pecite cca. 45 minut. Ohladite.

Ko je biskvit popolnoma hladen, stopite čokolado v vodni kopeli ali v mikrovalovni pečici in počakajte, da se nekoliko ohladi.

Smetano dobro stepite. Primešajte hladno stopljeno čokolado in kremo nadevajte na vrh biskvita. Postavite v hladilnik, da se krema popolnoma strdi.

Ko je krema trdna, odstranite obod pekača. Ob rob torte nabrizgajte kakšno rožico iz smetane, sicer pa naribajte nekaj koščkov rjave in nekaj koščkov bele čokolade ter »ostružke« posujte po torti.

Namig: Če se biskvit na sredini dvigne, izbočeni del z nožem lepo odrežite. V kremo lahko dodate malo mandljeve esence ali ščep instant kave (primešajte jo čokoladi, preden jo zmešate s smetano).