marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Posajen koruzni kruh z bučnicami

Pošlji prijatelju

koruzni kruh z bučnicami, pečen v cvetličnem lončkuMN

Če namesto pekača uporabite cvetlični lonček, boste dobili visok kruh, ki bo na mizi vedno videti zanimivo.

300 g bele moke

200 g koruzne moke

½ žličke soli

1 zavojček instant kvasa

100 g oluščenih bučnih semen

400 ml tople vode

3 žlice mleka

papir za peko

cvetlični lonček (1,5 – 2 litra prostornine)

Cvetlični lonček dobro obložite s papirjem za peko – sega naj preko roba cvetličnega lončka, da je 5 cm više od roba (kruh vam lahko tudi nekoliko bolj vzhaja, odvisno od tega, kako visok oz. širok lonček imate).

Zmešajte belo in koruzno moko, sol ter instant kvas. Dodajte bučna semena (prihranite jih eno žlico), nato prilijte še vodo in dobro premešajte, da dobite mokro testo. Testo stresite v s papirjem obložen lonček in ga pustite vzhajati pol ure oziroma tako dolgo, da se dvigne do roba lončka.

Pečico segrejte na 220 stopinj. Kruh po vrhu namažite z mlekom in posujte s preostalo žlico bučnih semen. Lonček postavite v spodnji del pečice (rešetko postavite niže kot običajno), temperaturo takoj zmanjšajte na 190 stopinj in pecite 45 – 55 minut. Ko vzemete kruh iz pečice, ga po vrhu prekrijte z vlažno krpo.

Podobni članki