Posajen koruzni kruh z bučnicami
MN
Če namesto pekača uporabite cvetlični lonček, boste dobili visok kruh, ki bo na mizi vedno videti zanimivo.
300 g bele moke
200 g koruzne moke
½ žličke soli
1 zavojček instant kvasa
100 g oluščenih bučnih semen
400 ml tople vode
3 žlice mleka
papir za peko
cvetlični lonček (1,5 – 2 litra prostornine)
Cvetlični lonček dobro obložite s papirjem za peko – sega naj preko roba cvetličnega lončka, da je 5 cm više od roba (kruh vam lahko tudi nekoliko bolj vzhaja, odvisno od tega, kako visok oz. širok lonček imate).
Zmešajte belo in koruzno moko, sol ter instant kvas. Dodajte bučna semena (prihranite jih eno žlico), nato prilijte še vodo in dobro premešajte, da dobite mokro testo. Testo stresite v s papirjem obložen lonček in ga pustite vzhajati pol ure oziroma tako dolgo, da se dvigne do roba lončka.
Pečico segrejte na 220 stopinj. Kruh po vrhu namažite z mlekom in posujte s preostalo žlico bučnih semen. Lonček postavite v spodnji del pečice (rešetko postavite niže kot običajno), temperaturo takoj zmanjšajte na 190 stopinj in pecite 45 – 55 minut. Ko vzemete kruh iz pečice, ga po vrhu prekrijte z vlažno krpo.
Podobni članki
Kruh s pestom
(23.01.2014)Kostanjev kruh (pogača)
(01.11.2013)Hitre mini štručke
(10.03.2011)Božični kruh (Stollen)
(18.12.2011)Kruh z ovsenimi kosmiči
(07.01.2013)Piškoti s semeni
(23.04.2012)Paneton
(20.12.2011)Nočni kruh
(08.01.2014)Kruh s suhimi figami
(30.12.2013)Smetanova torta z jagodami in borovnicami
(29.05.2012)
Iskanje po receptih
Najbolj brani članki
-
Kdaj imam god?
objavljeno:14.10.2014, 331,586 prikazov -
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:, 305,064 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 225,782 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 193,721 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 159,904 prikazov