marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Porova juha

Pošlji prijatelju

Čebulo in česen olupite ter drobno nasekljajte.

Poru odstranite koreninice in temno zelen del listov. Narežite ga na tanke kolobarje. Po potrebi svetlo zelene dele splaknite v cedilu (včasih se v tem delu pora najde še nekaj prsti).

V veliki kozici segrejte maslo in olje, da se maslo stopi in lepo speni. Dodajte čebulo in česen ter korenček. Prepražite, da se korenček nekoliko zapeče, ter vmes večkrat premešajte.

Dodajte por, origano in lovorjev list, in pražite še minuto, nato pa zalijte s kokošjo juho.

Kuhajte 15 -20 minut, odvisno od tega, kakšna je bila kokošja juha (če je bila slana, naj ostane več vode, če ni bila slana, naj voda nekoliko bolj izhlapi, po potrebi pa seveda dodajte še malo soli in lahko tudi popra).

Porovo juho lahko postrežete z žličko kisle smetane.

Namig: Če porova juha ne bo zgolj uvod v nadaljevanje obroka, temveč naj bi nekoliko bolje nasitila, ji pri serviranju dodajte na maslu ali oljčnemu olju popražene kruhke, ali pa že med kuhanjem zelenjavi dodajte drobno narezane krompirčke ali riž. (Droben krompir bo gotovo kuhan v času kuhanja juha, če boste dodali riž, pa na embalaži preverite, kako dolgo ga je treba kuhati.)

Poskusite še: Kolerabičina juha z riževimi rezanci in Francoska čebulna juha.