marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Polnjeni pomarančni piškoti

Pošlji prijatelju

Pomarančni lupini naribajte. Polovico ene pomaranče ožemite in odmerite 50 ml soka.

Zmešajte moko, pecilni prašek in sol.

Rumenjaka, sladkor in maslo stepajte 5 minut pri najvišji hitrosti, da dobite puhasto zmes. Primešajte vaniljino aromo, lupinico obeh pomaranč in pomarančni sok.

Dodajte suhe sestavine in jih dobro vmešajte (na mešalnik nadenite gnetilne kavlje, saj je testo premehko, da bi ga gnetli z rokami).

Ko je testo dobro premešano, ga za eno uro postavite v hladilnik.

Pečico segrejte na 180 stopinj in dva pekača za piškote obložite s papirjem za peko.

Testo na dobro pomokani površini razvaljajte na debelino 3 mm in iz njega s poljubnim modelčkom izrežite piškote. Pecite jih približno 10 minut in po peki še nekaj minut pustite na pekaču, da se ohladijo in strdijo.

Za nadev z električnim mešalnikom zmešajte maslo, nutello, sol in sladkor. Na polovico piškotov nadevajte po žličko kreme, pokrijte z drugim piškotom in nekoliko stisnite, da se krema razleze čez cel piškot. Postavite v hladilnik za najmanj 1 uro, da se krema strdi.

So vam všeč »sendvič« piškoti z nadevom? Poskusite še: Orehovi sendvič piškoti z marmelado. Če želite narediti piškote z manj truda, preverite recept: Piškoti s koščki čokolade in arašidovim maslom.

Oglašujte pri nas